Хінкалі


Класичний рецепт приготування соковитих грузинських хінкалі з яловичиною та свининою.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 0,5 кг.

    — мука

  • 1 склянка

    — вода (тепла)

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 300 гр.

    — свинина (з салом)

  • 400 гр.

    — яловичина (пісна)

  • 2-3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 пучка

    — кінза (коріандр)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Жирну свинину з яловичиною пропускаємо через м’ясорубку, викладаємо в миску, додаємо сіль, перець, нарізані кінзу і ріпчасту цибулю. Для соковитих хінкалі в підготовлений фарш додаємо близько половини склянки води, але фарш не повинен бути рідким.


    Борошно змішуємо з сіллю, вливаємо воду і замішуємо тісто. Формуємо з готового тіста 2 ковбаски діаметром 4-5 див і розрізаємо на шматочки довжиною 2-3 див.


    З шматочків формуємо кульки і розгортаємо в тонкі кола за розміром блюдця. Викладаємо по 1 ст. л. підготовленого фаршу посередині.
    Скріплюємо краю тесту в пучок як показано на фото.


    Викладаємо підготовлені хінкалі порціями в киплячу солону воду і варимо 15 хвилин.

  • Готові ароматні хінкалі розкладаємо по тарілках, посипаємо нарізаною кінзою, поливаємо розтопленим вершковим маслом і подаємо. Приємного апетиту!