Тушкована печінка з перцем, помідорами та цибулею


Простий рецепт смачного страви з тушкованого яловичої печінки, солодкого перцю, помідорів, часнику і цибулі.

Інгредієнти

Для основної страви:

  • 500 гр.- печінка (яловича)
  • 1 шт.- перець (солодкий)
  • 2 шт.- помідори (середні)
  • 1 шт.- цибуля ріпчаста
  • 4 зубчики- часник
  • за смаком- перець (мелений)
  • за смаком- сіль

Для гарніру:

  • 1,5 кг.- картопля
  • 4 ст. л.- рослинна олія
  • 3 стебла- зелена цибуля
  • 2 гілочки- кріп

Рецепт приготування

Очищений картопля невеликого розміру відварюємо в солоній воді і зливаємо.


Підготовлену картоплю викладаємо в гаряче масло.


Додаємо нарізану зелень і обсмажуємо ароматну картоплю 10 хвилин.


Викладаємо в миску.


Очищений перець нарізаємо соломкою, помідори — скибочками, ріпчасту цибулю — крупно, промиту яловичу печінку — на середні шматочки. В масло після картоплі викладаємо всі підготовлені овочі.


Смажимо овочі 5-6 хвилин.


Додаємо очищені зубчики часнику. Смажимо ароматні овочі, поки рідина не випарується.


Викладаємо в овочі підготовлені шматочки печінки.


Перемішуємо.


Вливаємо 200 мл води, додаємо сіль, мелений перець і накриваємо.


Тушкуємо ароматну печінка з овочами 25-35 хвилин на слабкому, поки шматочки печінки не стануть м’якими. Яловичу печінку можна замінити на свинячу або курячу. Тільки курячу печінку тушкуємо 15-20 хвилин.

Ароматну картоплю викладаємо на тарілки, додаємо готову печінку з овочами, посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!