Манти з яловичиною


Класичний рецепт приготування мантів з рубленою яловичиною, ріпчастою цибулею і спеціями.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2,5 чашки

    — мука

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 склянка

    — вода (тепла)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 900 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 4 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — картопля

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — кмин

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо борошно з сіллю, робимо поглиблення, вливаємо теплу воду, додаємо яйце і замішуємо тісто 5-6 хвилин.


    Формуємо кулю, накриваємо і залишаємо.


    Поки підходить тісто, робимо начинку для мантів. Яловичину дуже дрібно нарізаємо.
    Цибулю з картоплею дуже дрібно нарізаємо.


    У миску викладаємо підготовлені шматочки яловичини, цибуля і картопля. Додаємо спеції, сіль, масло і добре перемішуємо. Якщо яловичина з жиром, то масло не додаємо у фарш.


    Готове тісто розрізаємо навпіл і дуже тонко з борошном розкачуємо (2-3 мм).


    Складаємо тісто.


    Розрізаємо складене тісто на квадрати.


    Розгортаємо кожен квадрат і розрізаємо на порційні шматки. Розкладаємо на поверхні.


    На кожен квадрат викладаємо по 1,5 ст. л. підготовленого фаршу і звертаємо як показано на фото.


    Як в пароварці закипить вода, викладаємо підготовлені манти і варимо 45 хвилин.

    Готові ароматні манти викладаємо на тарілку, додаємо сметану і подаємо. Приємного апетиту!