Свиняча рулька з овочами і грибами


Відмінний рецепт приготування найніжнішої свинячий рульки з овочами і грибами.

Інгредієнти

  • 1,5 кг.

    — свинина (гомілка)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — морква

  • 1/2 склянки

    — білий гриб (сушені)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 150 мл.

    — вино (біле сухе)

  • 300 мл.

    — бульйон (овочевий або курячий)

  • 2 зубчики

    — часник

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свинячу гомілку ретельно промиваємо, сушимо. Натираємо сіллю і перцем.


    Розігріваємо духовку до 160 градусів.

    У глибокій сковороді розігріваємо олію, викладаємо рульку і обсмажуємо з усіх боків протягом 12-15 хвилин. Виймаємо.


    Білі гриби замочуємо в гарячій воді. Моркву нарізаємо на кубики, цибулю дрібно шаткуємо. Викладаємо овочі в сковороду, де смажили рульку і обсмажуємо протягом 2 хвилин. Потім додаємо вино, даємо випарувати на половину. Вливаємо бульйон, додаємо нарізаний часник, приправляємо сіллю і перцем. Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.


    Викладаємо рульку на деко для запікання, вливаємо бульйон з овочами, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 40-50 хвилин.


    Потім додаємо білі гриби з рідиною. Перемішуємо з соусом. Випікаємо під фольгою ще протягом 30 хвилин.

    Збільшуємо температуру духовки до 230 градусів. Знімаємо фольгу і розміщуємо рульку у вертикальному положенні, для отримання засмаженою скоринки з усіх боків. Запікаємо протягом 25-30 хвилин. Якщо рідина з соусу повністю випаровується, додаємо трохи води або бульйону.


    Виймаємо готову свинячу рульку. Викладаємо на велику тарілку, навколо розміщуємо соус з овочами, грибами і подаємо.

    До страви можна подати картопляне пюре, локшину і овочевий салат.

    Приємного апетиту!