Фарширований перець


Рецепт приготування смачного фаршированого болгарського перцю з начинкою з рису, томатів і яловичого фаршу.

Інгредієнти

  • 5 шт.

    — перець (солодкий болгарський)

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 2,5 чашки

    — рисова крупа

  • 3 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1,5 чашки

    — вода

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 220 градусів.

    Помідори, цибулю і часник нарізаємо дрібно.

    У сковороду з олією викладаємо цибулю, обсмажуємо протягом 3 хвилин.

    До цибулі додаємо фарш і обсмажуємо протягом 15 хвилин, поки не википить рідина.

    Потім до фаршу викладаємо часник, рис. Заливаємо водою, додаємо помідори, приправляємо сіллю і перцем і варимо під кришкою протягом 15 хвилин (рис повинен увібрати всю рідину).

    Поки вариться фарш з рисом, у перців відрізаємо кришечки, видаляємо насіння і мембрани. Внутрішню сторону перців трохи солимо і перчимо.

    Заповнюємо перці готовим фаршем з рисом, накриваємо відрізаними кришечками. Викладаємо у форму для запікання і ставимо в духовку на 30 хвилин.

  • Готові гарячі фаршировані перці викладаємо на тарілки і відразу подаємо.

    Приємного апетиту!