Лазанья — класичні рецепти приготування з грибами

2. Як приготувати лазанью з грибами і овочами

Простий рецепт цієї страви. Готується з мінімуму продуктів, які доступні всім. Основу можна зробити своїми руками або ж купити готову в магазині.

Інгредієнти:

  • 6 листів для лазаньї
  • 5 помідор середнього розміру
  • 1 баклажан
  • середня цибулина
  • 250 грам свіжих грибів
  • соус «Бешамель» — 1 склянка
  • чверть склянки натертого Пармезану
  • стакан натертої Моцарели

Приготування:

1. Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями. Посипаємо їх сіллю, залишаємо в мисці на півгодини. Але, якщо ви впевнені, що ваш овоч не гірчить, то можна пропустити цей момент. Потім моєму його, обсушуємо. Запікаємо в духовці близько півгодини до м’якості.

2. Гриби миємо, нарізаємо дрібно. Цибулю шаткуємо кубиками. На розпеченій сковороді з маслом доводимо цибулю до напівпрозорого стану. Потім перекладаємо сюди гриби. Смажимо до готовності.

3. Помідори подрібнюємо у блендері або трьох теркою. Виходить приблизно стакан пюре.

4. Бешамель — самий відповідний соус для цієї страви. Його можна купити в магазині або приготувати своїми руками. Готується він дуже просто. У невеликому сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Підсипаємо до нього борошно, розмішуючи, доводимо до однорідності. Вливаємо молоко. Варимо, постійно помішуючи, на середньому вогні, кілька хвилин, поки він не придбає консистенцію згущеного молока.

5. У глибоку форму для випікання наливаємо трохи отриманого соусу. Кладемо готові листи. Також поливаємо їх соусом. Викладаємо половину баклажанів і грибів. Також посипаємо третю підготовленої Моцарелли.

6. Змащуємо томатним соусом. Повторюємо всі шари. Останній шар тіста заливаємо томатним соусом, посипаємо пармезаном. Закриваємо зверху форму фольгою. Запікаємо При 180 градусах чверть години. Потім фольгу прибираємо, підрум’янимо при тій же температурі ще хвилин 15.