Баклажани, фаршировані грибами і фаршем


Смачні баклажани, фаршировані грибами вешанками, овочами і змішаним м’ясним фаршем.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (свинина+яловичина)

  • 6 шт.

    — баклажан

  • 150 гр.

    — глива

  • 150 гр.

    — помідори

  • 200 мл.

    — соус (Бешамель або 150 гр. сир)

  • 3 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 стебла

    — цибуля-порей

  • 1 шт.

    — перець (болгарський)

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 150 мл.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани промиваємо, зрізаємо кінці і розрізаємо кожен на 3 частини так, щоб кожну частину можна було поставити. Викладаємо підготовлені баклажани в миску і заливаємо солоною водою на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.


    Через 15 хвилин шматки баклажанів висушуємо серветками, викладаємо на деко, посипаємо сіллю, перцем і скроплюємо маслом. Відправляємо підготовлені баклажани в духовку при 180 градусах на 15 хвилин і охолодити.


    Поки готуємо баклажани, очищений ріпчасту цибулю нарізаємо.


    Цибуля-порей нарізаємо, всі викладаємо в гаряче масло і смажимо на середньому вогні 12 хвилин.


    Додаємо часник.


    Очищені перець з морквою нарізаємо, додаємо в каструлю і смажимо 10 хвилин.


    Гриби гливи промиваємо, нарізаємо, додаємо до овочів і смажимо 5 хвилин.


    Додаємо змішаний м’ясний фарш, сіль, перець і смажимо 7 хвилин.


    Із запечених шматків баклажан акуратно ложкою виймаємо м’якоть, але не до кінця, залишаючи дно.


    Викладаємо м’якоть в каструлю з ароматною начинкою з фаршу і овочів. Додаємо 1/2 склянки води або білого вина і тушкуємо начинку 10 хвилин, щоб вийшов густий соус. Пробуємо на сіль.


    Баклажани без м’якоті викладаємо на змащене деко.


    Заповнюємо ароматною начинкою, рідина залишаємо в каструлі. Що залишився соус можна поставити на вогонь, варити, поки не загусне, і подавати з готовими баклажанами.


    Поливаємо фаршировані баклажани соусом Бешамель або посипаємо сиром і відправляємо в духовку при 200 градусах на 5-8 хвилин.


    Подаємо смачні фаршировані баклажани гарячими з коханим овочевим салатом. Приємного апетиту!