Шашлик з баранини, маринованої в йогурті


Відмінний рецепт для супер соковитого шашлику з баранини. 1-2 дня шматочки маринуються в натуральному йогурті з додаванням розмарину, рослинного масла і лимонного соку.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — баранина (м’якоть)

  • 250 мл.

    — йогурт (натуральний)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ст. л.

    — розмарин (сушений або свіжий)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У миску наливаємо йогурт (можна взяти з низьким вмістом жиру) і додаємо масло.


    Сік лимона.


    Розмарин (можна взяти сушений), сіль.


    Мелений перець.


    Ароматний маринад для баранини добре перемішуємо вінчиком.


    М’якоть баранини (краще взяти ягняти) промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і нарізаємо шматочками (3 х 3 см).


    Підготовлену баранину викладаємо в маринад з йогурту і добре перемішуємо рукою.


    Накриваємо миску з бараниною плівкою і відправляємо в холодильник на 1-2 дні.


    Через 1-2 дні шматочки ароматною баранини насаджуємо на дерев’яні шпажки або шампури.


    Викладаємо підготовлені шашлики на гриль або мангал (якщо на шампурах) з середньою температурою.


    Обсмажуємо соковиту баранину з 2-х сторін по 7-8 хвилин.

    Подаємо смачну соковиту баранину з лавашем і улюбленим соусом. Приємного апетиту!