Лазанья — класичні рецепти приготування з грибами

3. Рецепт лазаньї з фаршем і грибами

У цьому рецепті ми розглянемо не тільки приготування начинки, але і основи з тіста для лазаньї. Якщо вам не вдалося купити або просто хочете зробити листи своїми руками, то цей рецепт для вас. Така основа підійде під будь, розглянутий сьогодні рецепт.

Інгредієнти:

Тісто

  • склянка води
  • сіль на смак
  • 2 сирих яйця
  • півкіло борошна

Соус:

  • 50 грам масла вершкового
  • сіль, мускатний горіх мелений на смак
  • 2 склянки коров’ячого молока
  • 2 столові ложки борошна

Начинка:

  • 400 грам будь-якого фаршу
  • пару цибулин середнього розміру
  • 300 грам грибів
  • склянка томатного соку
  • 150 грам твердого сиру
  • середня морква

Приготування:

1. Першим ділом, підготуємо основу. Яйця перемішуємо з теплою (не гарячою!) водою. Злегка присаливаем.

2. Всипаємо потроху просіяне борошно. Замішуємо тісто. Вимішувати його руками слід не менше 5 хвилин, поки воно не стане дуже еластичним і не липким. Потім прибираємо його в пакет на півгодини. Тісто виділить потрібну клейковину для вдалого розкачування. Тим часом, можна зайнятися підготовкою начинки і соусу. А потім тісто потрібно розділити на 4 частини і кожну розкотити в плоский пласт.

3. Цибулину дрібно нарубаем. Морквину тремо теркою. На невеликій кількості рослинного масла обсмажуємо до м’якості. Потім додаємо фарш. Добре розмішуємо, щоб розбити всі великі грудочки. Коли фарш посвітлішає, не залишиться рожевого соку, можна вливати томатний сік. Якщо готового продукту немає, можна розбавити до потрібної консистенції томатну пасту. Солимо, перчимо. Тушкуємо під кришкою хвилин 7.

4. Другу цибулину обсмажуємо з грибами, до їх готовності.

5. У сотейник для приготування соусу переміщуємо вершкове масло. Коли воно повністю розтопиться, просіваємо борошно сюди. Розмішуємо, щоб розійшлися всі борошняні грудочки. Невеликий струменем підливаємо молоко, не перестаючи замішувати. Проварюємо пару хвилин на невеликій потужності, домагаючись загустіння.

6. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю соусу. Кладемо один лист тіста, його теж промазуємо Бешамель. Викладаємо м’ясний шар, покриваємо знову тістом. Тепер змащуємо соусом, викладаємо грибну начинку. Посипаємо тертим сиром, поливаємо залишками соусу.

7. Випікаємо 35-40 хвилин у печі, попередньо нагрітій до 180 градусів.