Домашня ковбаса в духовці


Найкращий рецепт приготування ароматної домашньої ковбаси з свинини і телятини. Для приготування ковбаси не потрібна спеціальна техніка.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — яловичина (телятина без кісток)

  • 400 гр.

    — свинина (без кісток)

  • 500 гр.

    — свинина (грудинка з салом)

  • 2 метра

    — кишки

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 1 ст. л.

    — горілка

  • 1/2 ч. л.

    — коріандр (насіння)

  • 2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • 2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    З шматки грудинки зрізаємо шкіру.


    Грудинку, свинину, телятину нарізаємо на шматочки і подрібнюємо у блендері або м’ясорубці.


    При відсутності спеціальної техніки все м’ясо можна дрібно порубати великим ножем, але приготування ковбаси займе більше часу.


    Підготовлене м’ясо викладаємо в миску, додаємо подрібнені в ступці насіння коріандру, чорний перець, подрібнений часник і сіль.


    Вливаємо горілку або джин і дуже добре перемішуємо.


    У пластикової пляшки відрізаємо горлечко у вигляді воронки.


    Кишки ретельно промиваємо зовні і всередині.


    Один кінець кишки насаджуємо на шийку відрізаною воронки.


    З допомогою нехитрого пристосування починаємо забивати кишки фаршем.


    По довжині ковбаски можна формувати різні, як тільки досягли потрібного розміру, знімаємо кінець кишки з горлечка і туго зав’язуємо вузол. Руками щільно зрушуємо фарш до зав’язаному сайту, відрізаємо кишку і знову зав’язуємо.


    За таким методом забиваємо в кишки залишився фарш, на це буде потрібно 20-30 хвилин. Підготовлену ковбасу накриваємо і залишаємо в холодильнику на 24 години.


    На наступний день викладаємо домашні ковбаски в миску для духовки, вливаємо на дно 1 ст. л. води і протикаємо в декількох місцях зубочисткою.

    Відправляємо домашні ковбаски в розігріту духовку до 220 градусів на 30 хвилин. Готову ароматну ковбасу подаємо гарячою з гарніром або як закуску холодною. Приємного апетиту!