Простий шашлик з свинини


Найпростіший рецепт дуже смачного шашлику з свинини лише з ріпчастою цибулею і спеціями. Соковитий і ароматний шашлик без спеціального маринаду.

Інгредієнти

  • 2 кг.

    — свинина (шийна частина)

  • 10 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 пакет

    — спеції (для шашлику)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для смачного шашлику з свинини краще брати шийну частину з невеликими прожилками сала (м’ясо охолоджене або парне). Шматок свинини промиваємо, висушуємо серветками і нарізаємо на шматочки 40-50 гр. Викладаємо підготовлені шматочки свинини у велику миску.


    Половину ріпчастої цибулі очищаємо і нарізаємо кільцями. Викладаємо підготовлені кільця цибулі в миску до шматочків свинини. Додаємо спеції для шашлику, сіль (3-4 щіпки) і мнемо руками шматочки з цибулею 2-3 хвилини. Приправу для шашлику можна не купувати готової, а змішати за смаком улюблені спеції (коріандр, чорний мелений перець, чебрець, зіра, базилік, кардамон тощо).


    Свинину зі спеціями і цибулею накриваємо тарілкою і ставимо зверху важкий вантаж (банку з водою тощо). Залишаємо ароматні шматочки свинини маринуватися на 7-8 годин. Під пресом м’ясо і цибулю дадуть сік і цього буде достатньо для того, щоб м’ясо добре замаринувалося і стало дуже ніжним.

    Перед приготуванням смачного шашлику очищаємо другу половину цибулі і нарізаємо кільцями. Першу половину кілець цибулі ретельно перемішали з м’ясом і насадити на шампури разом з шматочками свинини не вийде.

    Поки прогорають вугілля в мангалі, ароматні шматочки свинини, чергуючи з кільцями цибулі, нанизуємо на шампури (по 5 шт.).

    Підготовлені шампури викладаємо на мангал і обсмажуємо, періодично перевертаючи, 15-20 хвилин. Подаємо смачні шашлики зі свинини зі свіжими овочами і улюбленим соусом (кетчуп, майонез тощо). Приємного апетиту!