Запечена свиняча рулька по-німецьки


Відмінний рецепт свинячий рульки, яку спочатку відварюємо, потім натираємо ароматною сумішшю (чебрець, часник, чорний перець, сіль) і запікаємо в духовці з пивом.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — свинина (рулька, 1 кг)

  • 1 літр

    — пиво (темний)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — чебрець (сушений)

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 4 ст. л.

    — сіль (велика)

Рецепт приготування

    Свинячу рульку ретельно промиваємо і соскабливаем шкіру ножем.


    У велику каструлю викладаємо підготовлену рульку, вливаємо воду, щоб повністю покрити рульку, додаємо сіль (2 ст. л.) і варимо на повільному вогні близько 1 години. При закипання знімаємо піну, можна додати лавровий лист і перець горошком.


    У мисці готуємо ароматну суміш, перемішуємо чебрець, подрібнений часник, мелений перець і велику сіль (2 ст. л.). Сіль можна використовувати і дрібну, але зменшити до 1 ст. л.


    Готову гарячу рульку акуратно виймаємо на дошку і трохи охолоджуємо.


    По всій поверхні гомілки робимо надрізи на шкірі, м’ясо не зачіпаємо.


    Підготовленою ароматною сумішшю натираємо всю гомілку.


    Ставимо рульку у форму і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів.


    Запікаємо ароматну рульку 1,5 години і через кожні 20 хвилин поливаємо одним ковшем пива, потім соком з дна форми.

    За 15 хвилин до приготування збільшуємо температуру до 230 градусів і засмажуємо м’ясисту рульку до коричневої хрусткої скоринки.
    Подаємо ароматну рульку з хрустким картоплею до холодного пива. Приємного апетиту!

    (Visited 236 times, 9 visits today)