Тушкована телятина з брокколі і морквою


Поживне ароматне блюдо з телятини, брокколі, моркви з додаванням вершків і петрушки. Таке тушковане блюдо можна подавати без гарніру.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — яловичина (телятина)

  • 1 головка

    — брокколі

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — вершки

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1,5 склянки

    — сік (томатний)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1 ч. л.

    — чебрець

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Телятину промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і нарізаємо кубиками.


    Посипаємо підготовлену телятину чебрецем, паприкою, перцем і сіллю. Додаємо нарізаний часник і добре перемішуємо руками на дошці.


    В чавунній каструлі на сильному вогні в олії обсмажуємо нарізану цибулю, додаємо телятину в спеціях і смажимо 10 хвилин, помішуючи.


    У каструлю вливаємо томатний сік (замість соку можна додати 1 ст. л. томатної пасти і влити 1,5 склянки води), зменшуємо вогонь, накриваємо і варимо телятину 30 хвилин.


    Через 30 хвилин очищену моркву нарізаємо кубиками, додаємо в каструлю і тушкуємо 15 хвилин. Якщо рідини випарувалося багато, то додаємо воду. Пробуємо на сіль. Брокколі промиваємо поділяємо на суцвіття і, через 15 хвилин після додавання моркви, відправляємо в каструлю. Тушкуємо ароматну телятину з брокколі і морквою ще 6 хвилин, додаємо вершки, нарізану петрушку, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

    Ароматну телятину з овочами і бульйоном викладаємо в глибокі миски і відразу подаємо. Приємного апетиту!