Хінкалі з петрушкою


Дуже смачне грузинське блюдо з швидкого тесту, м’ясного фаршу з додаванням ароматною петрушки і подрібненого насіння коріандру.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 1 кг.

    — мука

  • 2 склянки

    — вода (тепла)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для фаршу:

  • 600 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 1 склянка

    — бульйон (м’ясний)

  • 4 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 гілочки

    — петрушка (3 ст. л.)

  • 2 ч. л.

    — коріандр (насіння)

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 2 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці перемішуємо борошно (900 гр.) з сіллю, поступово вливаємо олію і теплу воду, помішуючи ложкою. Потім замішуємо тісто рукою і переносимо на робочу поверхню, замішуємо з борошном до однорідного стану. Насіння коріандру перетираємо в ступці, петрушку з ріпчастою цибулею дрібно нарізаємо.


    У миску викладаємо яловичий і свинячий фарш. Додаємо підготовлену петрушку, цибулю, коріандр, сіль і перець. Для того, щоб хінкалі були соковитими, вливаємо 1 склянки бульйону або води.


    Дуже добре перемішуємо.


    Готове тісто ділимо навпіл, розгортаємо в тонкий пласт (2 мм) і вирізаємо кола діаметром 12-13 див. З половини тіста отримуємо 14-15 кіл.


    На підготовлені кола викладаємо по 1 ст. л. запашного фаршу і, за традиційним методом, скріплюємо хінкалі у вигляді мішечка з невеликим «хвостиком». За таким методом готуємо все тісто з фаршем.


    Відварюємо ароматні хінкалі порціями в солоній воді. Як хінкалі спливуть, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 15 хвилин.


    Смачні хінкалі посипаємо перцем, петрушкою і подаємо гарячими.

    Традиційно при поїданні готові хінкалі беруть за «хвостик», відкушують шматочок тіста, випивають м’ясний сік і потім з’їдають всю основу. Приємного апетиту!