Лазанья — класичні рецепти приготування з грибами

Приготування:

1. Гриби миємо, обсушуємо. Нарізаємо їх дрібним кубиком. Часник чистимо і теж нарубаем максимально дрібно.

2. Смужки бекону кладемо один на одного. Нарізаємо їх тонкими смужками.

3. На сковороді нагріваємо олію. Відправляємо сюди часник, підсмажимо хвилин 5. Потім перекладаємо сюди гриби.

4. Готуємо разом хвилин 10, щоб випарувалася вся волога яка утворилася.

5. Тепер перекладаємо сюди смужки бекону. Солимо, перчимо на смак. Перемішуємо. Готуємо ще 10 хвилин, до готовності грибів.

6. На невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло. Просіваємо борошно сюди. Все старанно замішуємо, щоб не залишалося жодного, навіть самого маленького грудочки. Тепер поступово підливаємо молоко, тонкої струменем, відразу ж замішуючи його в масу. Варимо, постійно помішуючи кілька хвилин. Консистенція повинна бути, приблизно, як згущене молоко.

7. Форму для випічки змащуємо зсередини маслом. Викладаємо в один шар готові листи. Їх можна купити у відділі макаронних виробів. Змащуємо їх шаром соусу, приготовленого раніше.

8. Викладаємо шар грибної начинки. Посипаємо невеликою кількістю сиру. Знову накриваємо готової основою, трохи ущільнюємо. Повторюємо все те ж саме, поки не закінчаться всі продукти. Верхнім повинен стати шар з готового тіста. Змащуємо його залишками соусу. Посипаємо сиром. Відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, приблизно на 35 хвилин.