Курячий суп — рецепти приготування супів в різних країнах

Інгредієнти:

2-3 порції

  • Курячі потрошки — 350-400 р.

  • Морква — 1 середня
  • Цибуля — 1 середня головка
  • Цвітна капуста — 3-4 суцвіття
  • Зелень петрушки і кропу
  • Перець чорний горошок — 2-3 шт.
  • Курячий бульйон — 1,5 літра
  • Сіль, перець за смаком
Для галушок:
  • Яйце — 1 шт.
  • Масло вершкове — 1 ст. л.
  • Манка — 2-3 ст. л.
  • Борошно — 1-2 ст. л.

Приготування:

1. Потрошки помити, при необхідності прибрати зайвий жир, залишки плівок в шлуночках і прожилки в печінці.

2. Шлуночки і сердечка укласти в каструлю, залити бульйоном. Варити до закипання, зняти всю піну,

3. додати цілу моркву і цибулю, перець горошок.

4. Коли овочі стануть м’якими, додати цвітну капусту і варити ще 10-20 хвилин, при цьому треба стежити за тим, щоб капуста не розварилася.

5. Поки вариться суп, приготувати тісто для галушок.

6. Курячу печінку дрібно порізати.

7. Білок відокремити від жовтка.

8. З’єднати жовток з вершковим маслом,

9. додати різану печінку, сіль.

10. Білок збити до піни,

11. додати до печінкової суміші, акуратно перемішати,

12. додати манку і 1 столову ложку борошна.

13. Тісто не повинне вийти рідким, якщо маса вийшла рідкуватий, ще додати борошна.

14. Вийняти з супу зварені овочі, цибулю і моркву нам більше не знадобляться, а цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття.

15. У киплячий бульйон чайною ложкою опускаємо печінкову масу.

16. З гарячого бульйону чайну ложку опускаємо в заздалегідь приготовлену, кип’ячену холодну воду, а потім набираємо нову порцію печінкової маси опускаємо в бульйон. Щоб тісто добре відставало, ложку кожен раз опускаємо в бульйон і потім у холодну воду.

17. Варити галушки 5-7 хвилин. Потім додати розібрану на суцвіття цвітну капусту.

Подати суп в глибоких тарілках, посипавши нарізаною зеленню петрушки і кропу.

Галушки з курячої печінки вийшли ніжні, смачні, з тонким присмаком печінки. Такі галушки не порівняти з галушками приготованими просто з борошна і надають особливий смак супу.

Приємного апетиту!