Хрусткий ароматний салат з вареної курки, червоного винограду, селери, цибулі, волоських горіхів із соусом зі сметани, майонезу і меду.
Інгредієнти
-
450 гр.
— курка (філе грудки)
-
3 стебла
— селера
-
1/2 ствкана
— волоський горіх
-
1 чашка
— виноград (червоний)
-
1/4 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
1 гілочка
— петрушка
-
1/2 склянки
— майонез
-
1/2 склянки
— сметана
-
1 ст. л.
— мед
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Філе курячої грудки без шкіри відварюємо 12-14 хвилин, остуджуємо і ріжемо шматочками, селера — поперек на невеликі скибочки, червоний цибулю — дрібно.
Чистий виноград розрізаємо навпіл і, якщо є кісточки, видаляємо. Швидкий спосіб нарізати виноград: виноградини накриваємо плоским предметом і, з допомогою великого острога ножа, розрізаємо все відразу навпіл.
Волоські горіхи підсмажуємо і подрібнюємо ножем.
У миску викладаємо підготовлені шматочки філе, селери, винограду, додаємо цибулю, волоські горіхи і подрібнену петрушку.
У мисці змішуємо сметану, майонез, мед, перець і велику дрібку солі.
Підготовлену заправку викладаємо на салат, перемішуємо і відразу подаємо ароматний салатик на листках салату. Приємного апетиту!