Американський салат з смаженої курки, кисло-солодких яблук, родзинок, стебла селери, волоських і кедрових горіхів із соусом зі сметани, майонезу і гірчиці. Подаємо на листках салату.
Інгредієнти
-
250 гр.
— курка (філе грудки)
-
2 шт.
— яблуко (кисло-солодкі)
-
1 шт.
— стебло селери
-
150 гр.
— волоський горіх
-
50 гр.
— кедровий горіх
-
100 гр.
— ізюм
-
4 жмені
— салат (листя мікс)
-
250 гр.
— майонез
-
1/2 шт.
— лимон
-
1/2 ч. л.
— гірчиця (діжонська)
-
3 ст. л.
— сметана
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— цукор
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для ароматної соусу змішуємо у великій мисці сметану, майонез, гірчицю, сік лимона (1/2 шт.), цукор і трохи цедри лимона.
Тонкі шматочки філе викладаємо в гаряче масло.
Обсмажуємо швидко курочку з 2-х сторін, посипаємо перцем і остуджуємо.
Промитий стебло селери дрібно нарізаємо і викладаємо в миску до заправки.
Підготовлені шматки курки нарізаємо і відправляємо до селері.
Ароматні яблука очищаємо, нарізаємо кубиками. Волоські горіхи рубаємо ножем, родзинки промиваємо і додаємо в миску.
Викладаємо кедрові горішки, додаємо сіль і перемішуємо салат Вальдорф.
На чотири тарілки викладаємо по жмені зеленого салату (мікс), викладаємо зверху підготовлений салатик і відразу подаємо. Приємного апетиту!