2. Курочка по – турецьки з картоплею, яблуками і спеціями
Курку люблять не тільки в Росії. Тому пропоную розглянути національний рецепт її приготування. В даному випадку, спосіб по – турецьки. Це дуже смачно, ароматно, апетитно! Цей варіант виграє тим, що, крім м’яса, ви отримуєте відразу готовий смачний гарнір. Зовні м’ясо настільки приваблює і заманює, що навіть повз проходять люди не залишать ваш будинок без уваги! А чому б нам не подражнити інших?!
Потрібно:
- Курка – 1 шт.
- Яблуко – 1-2 шт.
- Гірчиця – 2 ст. ложка
- Лимонний сік – 2 ст. ложка
- Цукор – 1 ч. ложка
- Часник – 2 зубці
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 5 шт.
- Морква – 3 шт.
- Гострий стручковий перець – 2 шт.
- Петрушка, чебрець, інша зелень – за смаком.
Спосіб приготування:
1.Підготовлену курку натерти сумішшю солі, перцю. Яблука, одну цибулину нарізати середніми кубиками. Укласти всередину тушки. Яблука використовуйте краще кисло – солодких сортів.
Часник подрібнити. З’єднати його з цукром, лимонним соком. Натерти тепер вже цим складом курку. Середніми кубиками нарізати картоплю, моркву, ріпчасту цибулю.
2. Перекласти м’ясо на деко. Укласти навколо птахи підготовлені, а так само овочі, що залишилися.
3. Поставити в розігріту духовку до двохсот градусів на тридцять хвилин, накривши кришкою. Після зняти її. Дати зарум’янитися скоринці до хрускоту. Час запікання в духовці залежить від маси курки. Таким чином, на тушку в півтора – два кілограми необхідно близько півтори години.
4. Перед тим, як подати на стіл страву, дрібно нарізати зелень, посипати його нею.
Чудового настрою, теплих вихідних!