Курка з хрусткою скоринкою, запечена в духовці

3. Ціла курка з хрусткою скоринкою і апельсинами, в духовці

Як же ефектно виглядає на святковому столі або сімейному вечері таке блюдо. Саме воно прикрасить ваш стіл настільки, що просто не відвести очей. А який божественний смак набуває птах, за рахунок цитрусового фрукта! Швидше спробуйте приготувати, запрошуємо всіх за стіл!

Продукти:

  • Курка – 1 середня
  • Апельсин – 3 штуки
  • Часник – 6 зубців
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

1. Промиту птицю обсушити одноразовими серветками або рушниками.
Слідом підготувати цитрусові. Промити, протерти від надлишків вологи. Нарізати їх тонкими кільцями. Якщо трапляються у фрукті кісточки – видаліть їх.
2. Змішати в мисці сіль з перцем. Цією сумішшю натерти курку з усіх можливих сторін.
Огорнути її харчовою плівкою, покласти в холод на годину.
3. У замариновану птицю потрібно покласти гуртки апельсина. Але зробити це потрібно таким чином. Використовуючи столову ложку, акуратно відокремити шкіру від м’яса на спині, грудці. Дуже акуратно, розкласти під шкіру апельсини.
4. Часник порізати середніми шматочками. Покласти його всередину птиці. Сюди ж покласти апельсини. Покласти тушку на деко або у форму для запікання.
5. Духовку нагріти до ста вісімдесяти градусів. Поставити деко з вмістом на годину.
Час безпосередньо залежить від розміру, ваги курки. Так на масу в 1 кілограм потрібно близько сорока хвилин для запікання.

Щоб м’ясо вийшло соковитим, його потрібно поливати під час запікання соком, що виділився.

6. По готовності перекласти птицю на красиве блюдо. Сміливо можна подавати на стіл!
Гарного вам настрою, приємного апетиту!