Курка з хрусткою скоринкою, запечена в духовці

7. Як приготувати курку з часником і лимоном в духовці


Не знаєте що швидко, без особливих зусиль приготувати до вечері або обіду? В допомогу вам даний рецепт! При цьому блискучий успіх вам гарантований!

Необхідно:

  • Тушка курки – 1 кг
  • Лимон – 1 шт.
  • Масло топлене вершкове – 1 ст. ложка
  • Часник – 2 зубці
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Послідовність роботи:

1.Раджу відразу включити духовий шафа для гарного прогрівання на двісті градусів. Цим часом швидко підготувати м’ясо до запіканню. Тушку ґрунтовно підготувати до приготування. Видаливши всі непотрібні елементи, промивши, протерши від надлишків вологи.
Змастити топленим вершковим маслом. Натерти добре сіллю, перцем.
2. Зубчики часнику очистити, залишити цільними. Лимон вимити, розрізати на дві рівні частини. Покласти ці продукти всередину птиці.
3. Уклавши курку на деко, відправити його в духовку на годину.
По готовності, дати настоятися поза духовки птиці ще хвилин десять. Після цього вийняти з неї лимон з часником.
Відмінного настрою, ситної вечері!