Курка з хрусткою скоринкою, запечена в духовці

Необхідні інгредієнти:

  • Курка – 1 тушка
  • Набір будь-яких овочів
  • Рослинна олія — за необхідності
  • Чорний перець – 1⁄2 ч. ложки
  • Мелена паприка – 1⁄2 ч. ложки
  • Куркума – 1⁄2 ч. ложки
  • Часник – 2 зубці
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Зелень – за смаком

Послідовність приготування:


1.У миску висипати куркуму, паприку, часник тертий, чорний перець, сіль. Залити порошкоподібні продукти 50 грамами рослинної олії. Ретельно все перемішати в єдину масу.


2. Курячу тушку ретельно промити в прохолодній воді. Видалити з неї шкірку (при бажанні), всі непотрібні для вас елементи.


3. Відсунути столовою ложкою з краю від м’яса шкірку.


4. Зубочисткою, зробити кілька проколів у м’ясної частини.

Такий спосіб проколювання дозволяє м’яса краще замаринувати, тим самим маринад додасть більшої аромат, смак.


5. Натерти маринадом, приготованим спочатку, курку як зовні, так всередині. Не забудьте змастити ті ділянки, де робили проколи.


6. Замариновану курку покласти в глибоку чашу. Упакувати під харчову плівку. Зробити в ній кілька проколів. Відправити чашку з вмістом в холодильник на дванадцять годин.

7. Тим часом, нарізати кільцями очищений ріпчаста цибуля біла.


8. Овочі можна використовувати будь-які. При цьому, зовсім не важливо в якому вигляді: заморожені або свіжі. Їх потрібно посолити, трохи посипати перцем, полити невеликою кількістю рослинного масла. Все перемішати так, щоб овочеві шматочки як можна більш рівномірно розподілилися між собою. Викласти все на деко.

9. Тушку дістати з холоду. Розташувати її у центр дека, зв’язавши їй ніжки. Навколо розкласти гарно підготовлені овочі. М’ясо залити залишками маринаду.

Якщо ви не забули покласти картоплю, то для надання йому більш ефектного зовнішнього вигляду, його потрібно змастити сумішшю куркуми і масла.


10. Деко поставити в духовку, прогріту до ста вісімдесяти градусів. Приблизний час на приготування – близько сорока – п’ятдесяти хвилин.
11. Перевірте страву на готовність. Наприклад, проколом зубочисткою. Якщо витікає прозорий сік – можна їсти. Якщо ж сік мутний, то потримаєте страву ще десять хвилин у духовці.
Для більш апетитного вигляду, можна присипати дрібно нарізаною зеленню.
Прекрасного проведення часу!