Крем зі збитих вершків і цукру

Продукти:

  1. вершки (жирність від 30% — 500 мл
  2. цукрова пудра або дрібний цукор — 100 гр.
  3. ванільний цукор — 5 гр.

Примітка:

  • Щоб приготувати цукрову пудру у вас вдома потрібно перемолоти в кавомолці цукровий пісок приблизно 5 секунд. Або в блендері 30-35 секунд.
  • Не забудьте, що вершки нам потрібні дуже добре охолодженими.
  • Ще додатково чашу вінчик для збивання і покладіть в морозильну камеру на 15 хвилин і тільки після цього починайте готувати крем.
  • Ванільний цукор додавати не обов’язково — це за вашим бажанням.
  • Крему, приготованого з цієї кількості продуктів вистачає для промазки між чотирма коржами в бисквитном торті, діаметром 20 см.

Готуємо крем зі збитих вершків і цукру

Для того щоб крем вийшов потрібно врахувати ще один момент — температура в приміщенні не повинна перевищувати 25 градусів. В іншому випадку вершки при збиванні дуже швидко нагріваються від теплого повітря і крем стане рідким.

Отже, холодні вершки переливаємо в холодну чашу для збивання, додаємо цукрову пудру або дрібний цукор, ванільний цукор і починаємо збивати спочатку на середній швидкості до утворення легкої піни приблизно 1 хвилину.

Тепер збільшіть швидкість на максимальну, якщо у вас ручний міксер, або на 5-ю, якщо у вас планетарний міксер. Справа в тому, що могутній планетарний міксер для цього крему дуже сильний, і він може легко перевзбить крем, тобто перетворити його в масло. Тому будьте уважні, не поспішайте включати найшвидший режим.

Як тільки крем загусне, а це станеться приблизно через 2-2,5 хвилини від початку — збивайте його ще секунд 30 і зупиніть міксер.

У вас повинен вийти досить щільний і в той же час повітряний крем як на фото нижче.

добре, ось таким грудочкою, повинен триматися на віночку міксера.

Більше з кремом нічого робити не потрібно. Він готовий і тепер відразу застосовуйте його за вашим бажанням.

Якщо у вас вийшло, як у мене — чудово. Але, якщо крем вийшов не таким щільним — не переживайте. Тут насправді краще трохи недопрацювали, ніж перестаратися. Тому що якщо збивати довго, то крем може расслоиться і стати маслом.

Однак, перевзбитый крем, якщо таке сталося, не варто викидати, тому що він насправді дуже смачний і може чудово замінити вам вершкове масло в молочній каші або на ранковому бутерброді з білим хлібом).

На фото нижче варіант такого мого невдалого крему. Як ви бачите, що у мене вийшло солодке масло замість збитих вершків. Але я промазала їм коржі в шоколадно-сливовому торті і вийшло дуже незвично і смачно!

А ось для торта Чорний ліс і всіх моїх подальших десертів крем вийшов такий, як треба — щільний, досить стійке і в той же час дуже повітряний. На розрізі добре видно його консистенція.