Склад:
- вершки жирністю від 33% — 200 г
- сир маскарпоне — 200 г
- цукрова пудра — 100 г
Цукрову пудру приготуйте самі — це просто і економно. Потрібну кількість цукру засипте в кавомолці або в чашу блендера і перемеліть — в кавомолці 10 секунд, в блендері 30 секунд.
Для початку збиваємо вершки до м’яких піків. Попередньо вершки добре охолоджуємо в холодильнику 3-4 години. Чашу міксера і віночок на 15 хвилин помістіть в морозильну камеру. Тоді вершки швидко і легко взобьются.
Як тільки віночок став залишати борозенки на вершках потрібно припинити збивати. Тепер до вершків додайте цукрову пудру і добре охолоджений сир.
Увімкніть міксер на малу швидкість. Нам потрібно щоб маса не взбивалась, а перемішують. Сир маскарпоне має дуже велику жирність 78%. Якщо його почати сильно збивати, тоді неминуче вийде масло. Тому будьте обережні, не перестарайтеся.
Після того як всі інгредієнти в кремі перемішаються, вимкніть міксер і далі обережно силіконової лопаткою доведіть масу до повної однорідності без грудочок.
В принципі і все, вершковий крем з Маскарпоне готовий. Тепер помістіть його в кулінарний мішок з насадкою і відсаджуйте на торти, капкейки, тістечка або використовуйте в якості прошарку в бісквітних тортах між коржами.
Для вирівнювання тортів цей крем не дуже підходить, так як трохи важкуватий і буде стікати зі стінок. Але якщо ваш торт не високий, тоді можна ризикнути). І обов’язково добре охолодіть його в холодильнику після вирівнювання.
Крем має дуже стійку щільну текстуру. З нього легко можна зробити маленькі трояндочки.
Я цим кремом прикрасила заварні тістечка Шу. Вийшло красиво і неймовірно смачно! Переходьте за посиланням і вам відкриється секрет приготування цих маленьких смачних красенів)!
Буває таке, що крем вийшов рідким, як це виправити? Потрібно в окремій мисці змішати сир маскарпоне з цукровою пудрою так, щоб вийшла густа консистенція, а потім додати цю масу в крем і обережно перемішуючи довести до однорідності, не збиваючи.