Самий смачний крем з маскарпоне і вершків для кави та тістечок. Тут детальний рецепт з покроковими фото. Заходьте, готуйте !
Привіт всім! В цій статті хочу поділитися з вами моїм недавнім відкриттям — крем з Маскарпоне і вершків! Це один з найбільш смачних, багатих кремів, який відмінно підходить для прошарку і прикраси як бісквітних, так і листкових тортів, для начинки еклерів і профітролей.
Я робила з нього начинку для заварних тістечок Шу — це дуууже смачно, спробуйте!
З крему на основі Маскарпоне вийдуть чудові шапочки для будь-яких капкейків. Рекомендую спекти торт Молочна дівчинка з кремом Маскарпоне замість сметанного крему або крему зі збитих вершків. Виходить просто шедеврально) — можете повірити на слово, смакота! Усі рецепти доступні за посиланнями в назвах, просто натисніть і потрапите на сторінку.
Щоб приготувати цей неймовірно смачний крем багато вміння не треба. Будьте уважні і дотримуйтесь моїх рекомендацій, тоді обов’язково все вийде.
Інгредієнти цілком доступні, їх можна придбати в будь-якому супермаркеті або спеціальному кондитерському магазині.
Отже, як зробити крем з Маскарпоне і вершків — простий і кращий рецепт з фото покроково.
Склад:
- вершки жирністю від 33% — 200 г
- сир маскарпоне — 200 г
- цукрова пудра — 100 г
Цукрову пудру приготуйте самі — це просто і економно. Потрібну кількість цукру засипте в кавомолці або в чашу блендера і перемеліть — в кавомолці 10 секунд, в блендері 30 секунд.
Для початку збиваємо вершки до м’яких піків. Попередньо вершки добре охолоджуємо в холодильнику 3-4 години. Чашу міксера і віночок на 15 хвилин помістіть в морозильну камеру. Тоді вершки швидко і легко взобьются.
Як тільки віночок став залишати борозенки на вершках потрібно припинити збивати. Тепер до вершків додайте цукрову пудру і добре охолоджений сир.
Увімкніть міксер на малу швидкість. Нам потрібно щоб маса не взбивалась, а перемішують. Сир маскарпоне має дуже велику жирність 78%. Якщо його почати сильно збивати, тоді неминуче вийде масло. Тому будьте обережні, не перестарайтеся.
Після того як всі інгредієнти в кремі перемішаються, вимкніть міксер і далі обережно силіконової лопаткою доведіть масу до повної однорідності без грудочок.
В принципі і все, вершковий крем з Маскарпоне готовий. Тепер помістіть його в кулінарний мішок з насадкою і відсаджуйте на торти, капкейки, тістечка або використовуйте в якості прошарку в бісквітних тортах між коржами.
Для вирівнювання тортів цей крем не дуже підходить, так як трохи важкуватий і буде стікати зі стінок. Але якщо ваш торт не високий, тоді можна ризикнути). І обов’язково добре охолодіть його в холодильнику після вирівнювання.
Крем має дуже стійку щільну текстуру. З нього легко можна зробити маленькі трояндочки.
Я цим кремом прикрасила заварні тістечка Шу. Вийшло красиво і неймовірно смачно! Переходьте за посиланням і вам відкриється секрет приготування цих маленьких смачних красенів)!
Буває таке, що крем вийшов рідким, як це виправити? Потрібно в окремій мисці змішати сир маскарпоне з цукровою пудрою так, щоб вийшла густа консистенція, а потім додати цю масу в крем і обережно перемішуючи довести до однорідності, не збиваючи.
Зберігання
Крем з маскарпоне і вершків можна приготувати заздалегідь. Зберігається він у холодильнику в закритій тарі 3-4 дні. Його не можна заморожувати, оскільки після розморожування він відшаровується.
На мою основні секрети я розкрила, сподіваюся, мій рецепт був вам корисний. Буду чекати на ваші відгуки в коментарях до статті. Прикріплюйте фотографії десертів, приготованих з цим кремом!
Приємного апетиту і доброго всім дня!