Компот з полуниці на зиму — 6 простих рецептів

4. Рецепт компоту з полуниць на зиму за 5 хвилин

Ще один простий рецепт смачного полуничного компоту, який не забере багато часу. Витративши хвилин 5 на баночку, взимку ви отримаєте можливість насолодитися запашним узваром. Адже в морозні дні вони здаються ще смачніше.

Інгредієнти:

  • Кілограм стиглої полуниці;
  • 2,5 літра води;
  • 300 грам цукрового піску.

Ці інгредієнти розраховані на одну банку, номіналом 3 літри.

Приготування:

1.Ягоди потрібно дуже старанно вимити, після чого обтрусити від вологи. Видалити зелені хвостики.

2.На плиті закип’ятити воду і розчинити в ній цукор. Як тільки вона закипить, додати сюди ягоди.

3.Банки підготувати. Для цього їх спочатку ретельно промивають, а потім прогрівають у духовці або на пару – як вам зручно. Якщо у вас є насадка на каструлю, можна простерилізувати їх над киплячою водою.

4.Як тільки компот після додавання ягід закипить знову, відразу ж вимкнути нагрів. Розкласти в банку спочатку ягоди, а потім рідина. Заливати до самих країв, щоб не залишалося повітря. Щоб сироп не протікав на стіл, коли ви заливаєте його або закатываете кришки, поставте банки в глибоку миску.

5.Герметично закупорити банки і акуратно перевернути їх на кришки. У такому стані вони повинні охолонути. Але це має відбуватися повільно. Це можна забезпечити, укривши їх ковдрою і залишити на ніч.