4. Рецепт компоту з полуниць на зиму за 5 хвилин
Ще один простий рецепт смачного полуничного компоту, який не забере багато часу. Витративши хвилин 5 на баночку, взимку ви отримаєте можливість насолодитися запашним узваром. Адже в морозні дні вони здаються ще смачніше.
Інгредієнти:
- Кілограм стиглої полуниці;
- 2,5 літра води;
- 300 грам цукрового піску.
Ці інгредієнти розраховані на одну банку, номіналом 3 літри.
Приготування:
1.Ягоди потрібно дуже старанно вимити, після чого обтрусити від вологи. Видалити зелені хвостики.
2.На плиті закип’ятити воду і розчинити в ній цукор. Як тільки вона закипить, додати сюди ягоди.
3.Банки підготувати. Для цього їх спочатку ретельно промивають, а потім прогрівають у духовці або на пару – як вам зручно. Якщо у вас є насадка на каструлю, можна простерилізувати їх над киплячою водою.
4.Як тільки компот після додавання ягід закипить знову, відразу ж вимкнути нагрів. Розкласти в банку спочатку ягоди, а потім рідина. Заливати до самих країв, щоб не залишалося повітря. Щоб сироп не протікав на стіл, коли ви заливаєте його або закатываете кришки, поставте банки в глибоку миску.
5.Герметично закупорити банки і акуратно перевернути їх на кришки. У такому стані вони повинні охолонути. Але це має відбуватися повільно. Це можна забезпечити, укривши їх ковдрою і залишити на ніч.