Компот з полуниці на зиму — 6 простих рецептів

Приготування:

1.Ягоди дуже добре промити і обсушити від вологи. Прибрати хвостики. В такому, вже очищеному вигляді, розкласти їх у банки.

2.Банки не обов’язково при цьому стерилізувати. Адже вони і так пройдуть своєрідну стерилізацію. Досить старанно промити їх, бажано в розчині соди. А потім дуже ретельно сполоснути і обтрусити від води. У них розкласти ягоди. Додати чисту гілочку м’яти і пару кружечків лимона.

3.Закип’ятити воду і залити нею банки, доверху. Накрити чистою кришкою. Залишити в такому вигляді приблизно на 40 хвилин.

Щоб скло не луснуло під дією окропу, раджу встановити банку, при наливанні, на широке лезо ножа. Холодний метал дозволить нагрітися не так різко.

4.Злити воду знову в каструлю. Якщо є спеціальна насадка на горлечко банки, то зручніше за все скористатися нею. Всипати сюди цукор і розчинити його. Після скипання прокип’ятити 2-3 хвилини. Знову залити в банки.

5.Закрити кришками і відразу перевернути на них. Робіть це дуже акуратно, адже гарячий компот. Тепер треба накрити чимось теплим і залишити так до наступного дня. Зберігається компот потім в прохолоді, всю зиму і навіть довше.