Компот з полуниці на зиму — 6 простих рецептів

2. Класичний компот з полуниці на зиму

Найбільш простий рецепт дуже смачного компоту, без стерилізації. За бажанням ви можете додати сюди інші ягоди або фрукти. Але в даному випадку ми розглянемо тільки полуничний компот.

Інгредієнти на трилітрову банку:

  • Півкіло ягід полуниці, без хвостиків;
  • Стакан цукрового піску;
  • Вода, приблизно 2,5 літра.

Приготування:

1.Якщо рецепт не передбачає стерилізації компоту, потрібно старанно підготувати банки. Спочатку їх потрібно промити в содовому розчині. Обтрусити від вологи і відправити в холодну духовку. Включити нагрів до 180 градусів і залишити на 15 хвилин.

2.За цей час треба підготувати ягоди промити їх і прибрати хвостики. Якщо вони занадто великі, можна нарізати на 2-4 частини. Покласти в гарячу банку. Вони повинні заповнити тару приблизно на третину її обсягу.

3.Залити окропом до плічок. Якщо банки були добре простерилізовані, то вони не тріснуть. Накрити чистим кришками і залишити на півгодини, до охолодження. При цьому ви помітите, що ягоди вже почнуть забарвлювати воду.

4.Рідину злити в каструлю і знову включити під нею плиту. Всипати цукровий пісок і розчинити його у воді. Коли сироп закипить, відразу ж залити його знову по банкам, до тієї ж самої позначки або навіть трохи більше.

5.Перевернути на кришки і огорнути щільною тканиною. Так вони повинні постояти всю ніч. Ранок можна прибирати в льох.