Компот з полуниці на зиму — 6 простих рецептів

3. Компот з полуниці і суниці на зиму на 3 літрову банку

Ароматний, запашний і дуже смачний компот. Відірватися просто неможливо. Банку такого напою не затримується на столі і години. Що особливо радує. Адже він дуже корисний і дорослим, і дітям.

Інгредієнти:

  • 700 грам ягід (полуниця і суниця в будь-якій пропорції);
  • 250-грамовий стакан цукрового піску.

Інгредієнти розраховані на 3 літрову банку.

Приготування:

1.Скляну банку помити і сполоснути. Обтрусити від вологи і простерилізувати будь-яким звичним способом. Хтось робить це в духовці або над парою. Банки меншим номіналом зручно прогрівати в НВЧ-печі, буквально за 5 хвилин.

2.Ягоди промити, видалити хвостики і обтерти від вологи. Цілком покласти їх у банку. В залежності від ваших уподобань і можливостей, ви можете використовувати їх в рівній пропорції або чогось більше. Засипати піском.

Якщо ви готуєте декілька банок компоту, то всі інгредієнти множте на відповідну кількість разів.

3.Залити окропом, щойно знятим з вогню. Саме тому, щоб банки не потріскалися, важливо добре попередньо простерилізувати і заливати їх, не чекаючи охолодження.

4.Накрити кришкою і герметично закатати. Відразу ж перевернути і перевірити, не випливає сироп. Якщо все добре, укрити заготовки пледом або іншою щільною тканиною. Залишити так до ранку. Потім переносити на постійне місце зберігання.