Класичний заварний крем

Інгредієнти:

  1. молоко — 1 літр
  2. масло вершкове — 120 г
  3. яйця — 4 шт.
  4. цукор — 270 гр
  5. кукурудзяний крохмаль або борошно — 70 гр
  6. ванілін за смаком

Примітка:

  • Всі продукти для приготування повинні бути кімнатної температури. Тому дістаньте їх з холодильника за пару годин до початку.

Готуємо заварний класичний крем

В першу чергу потрібно довести до кипіння молоко. Для цього перелийте його в сотейник з товстим дном. Поставте Сотейник на плиту, увімкніть середній нагрів.

В окрему глибоку посуд складіть цукор, ваніль, крохмаль або борошно, вбийте яйця.

Добре перемішайте всі ручним віночком.

За цей час молоко має добре нагрітися, але не закипіти. На ньому з’являться бульбашки як на фото нижче.

Тепер перелийте гаряче молоко в яєчно-цукрову суміш. Не поспішайте, переливайте молоко не всі відразу, а тонкою цівкою. Суміш в цей час потрібно активно розмішувати ручним віночком для того, щоб не з’явилися грудки.

Після перелийте гарячу рідку суміш знову в сотейник і поставте його на плиту на середній вогонь.

Поступово суміш почне нагріватися і густіти. Вам необхідно з того моменту, як поставили сотейник на плиту і до завершення готування постійно помішувати крем. Особливо ретельно працюйте віночком по дну сковороди. Тому що саме там крем буде загусати в першу чергу. Наберіться терпіння і не поспішайте. Додавати нагрівання плити не потрібно, тому що в такому випадку ви можете перегріти крем і він піде грудками і пластівцями.

Після того, як кремова маса повністю стане густою і почне вирувати, зніміть сотейник з плити. Крем у вас повинен вийти приблизно такий, як на фото нижче. Якщо вам хочеться заварити його погустіше — поваріть ще пару хвилин, не забуваючи дуже активно перемішувати все це час.

Тепер додайте в гарячий крем м’яке вершкове масло і ретельно перемішайте ручним віночком до повного об’єднання.

Домашній Класичний заварний крем готовий. Тепер остудіть його до кімнатної температури, періодично перемішуючи, щоб не утворилася скоринка. Потім накрийте харчової плівкою в контакт і приберіть в холодильник на 2 години.

Якщо в процесі приготування в кремі утворилися грудочки — протріть його через металеве сито, щоб видалити їх.

Після стабілізації крем готовий до застосування. Перекладіть його в кондитерський мішок і використовуйте для промазки коржів або для начинки тістечок.

А це обіцяне фото торта Наполеон. Сухі коржі з листкового тіста відмінно просочилися. Торт вийшов дуже смачний, ніжний, ароматний.