Інструменти кондитера

Інструменти кондитера. Мінімальний і необхідний набір для початківця або домашнього кондитера. Тут докладний опис з фото.

Отже, інструменти домашнього кондитера. За допомогою даної статті хочу полегшити долю початківців кондитерів. Чудово розумію, що зараз полиці магазинів просто рясніють різноманітними пристосуваннями для випічки — очі розбігаються у досвідчених господинь, а у новачків тим більше.

Але серед цього різноманіття дійсно потрібних речей не так вже й багато. Давайте розбиратися.

Почнемо з металевих форм для випічки

В останні роки в продажу з’явилися ось такі кільця без дна. На мій погляд, це дуже зручні форми. Вони високі, дуже гладкі, досить міцні, зроблені з нержавіючої сталі. У застосуванні прості і невибагливі. Бісквіти в них добре пропікаються і не деформуються.

Для використання потрібно низ обернути щільною фольгою і встановити на деко, тільки після цього заливати тісто.

Ось ці роз’ємні форми досить зручні в застосуванні, але, чесно сказати, якість залишає бажати кращого. Раджу такі форми все ж не купувати.

Якщо ви зможете придбати ось таку розсувне кільце, то вважайте, що питання з круглими формами у вас вирішене. Воно має діапазон від 16 до 30 см. І з легкістю замінить вам всі попередні кільця. А якщо у вас 2 таких кільця — вважайте, що ви на коні»!

Прямокутних форм для випічки багато не треба. Одного цілком достатньо.

Тепер поговоримо про силіконові форми. Чесно сказати, випікати в них що-небудь я не люблю. У мене, звичайно, є невеликий набір таких форм, але я використовую їх для складання і заморозки муссовых тортів, конфітюру, шоколадних фігурок, для мармеладу — ну, і всяких таких приємних справ, але не для випічки.

От цих добре заморожувати начинку для тортів.

А тут збирати муссовые торти і желейні десерти.

Ось така силіконова форма потрібна для того, щоб в неї встановити капсули для капкейків і далі випікати. Про капсули розповім нижче.

Одна прямокутна силіконова форма в арсеналі кондитера безумовно потрібна. У ній дуже добре застигає мармелад чи можна зібрати муссовый або желейний торт.

Тепер поговоримо про кухонних помічників — про міксерах

Для початку вам потрібно придбати звичайний ручний міксер. Краще, якщо він буде міксер-блендер, два в одному.

Марка не має значення, головне, щоб потужність була 600 Вт і більше.

Планетарний міксер задоволення не з дешевих, але річ дуже потрібна, тому до його придбання підійдіть з усією серйозністю.

Для такого міксера потужність 600 Вт буде замало. Я рекомендую від 800 Вт і більше.

В комплекті планетарного міксера повинен бути набір насадок: вінчик для збивання і кілька лопаток для замісу тугого тіста.

Важливий момент — вибирайте міксер, в якому насадка «віночок» при роботі дістає до дна і боків чаші. Якщо при перевірці роботи ви такого не виявили, то вам однозначно потрібно придивитися до іншого міксери.

Методом проб, аналізу і помилок — я знайшла свій ідеальний міксер за адекватною ціною, яким майже задоволена! Чому?

  • Потужність 1000 Вт. Не перегрівається, хоча я багато готую. Є функція самовідключення на випадок перегріву.
  • Два окремих гак для замісу тіста. Завдяки цьому тісто не намотується на гаки, а рівномірно замішується.
  • Віночок дістає до самого дна чаші, збиває навіть маленька кількість продуктів.
  • Чаша дуже зручна, містка і головне з ручкою, це важливо, повірте!)
  • Красивий дизайн.
  • Присосками до столу прикріплюється міцно, з місця не зрушити.
  • Список плюсів можна продовжувати.
  • З недоліків -сильно шумить.
  • І складно збиває густі інгредієнти, наприклад вершковий сир. Часто доводиться зупиняти міксер і відскрібати сир зі стінок чаші.

Посуд

Також вам обов’язково знадобляться кілька глибоких мисок для замішування тіста, збивання кремів і т. д. Три-чотири миски буде достатньо.

Ну, і мірний стакан — куди ж без нього.

Для заварювання кремів, тіста, темперування шоколаду вам знадобиться сотейник з товстим дном і кришкою. Приблизно ось такий.

Ще придбайте глибоку сковороду з антипригарним покриттям.

Ну, і куди ж нам без кухонних ваг. Якщо у вас є ось такі — добре. Якщо ви до них придбаєте ще ювелірні для зважування дуже маленького ваги від 1 грама — тоді життя вдалося).

Кондитерський термометр теж необхідний на вашій кухні. В приготуванні деяких десертів дуже важливо дотримуватися температурного режиму. Без термометра не обійтися.

Обов’язково придбайте сито для просіювання сипучих інгредієнтів — борошна, какао і т. д.

Кілька ситечек з великими отворами для проціджування кремів, глазурі вам теж знадобляться.

Готові бісквіти рекомендують остуджувати на решітці, також вона вам знадобиться як підставка при покритті тортів глазур’ю. У мене ось така, але варіантів є декілька. Вибір за вами.

Інструменти кондитера для випічки і складання тортів

Фольгу раджу вибирати за міцніше і ширше.

Така набагато зручніше в застосуванні. Вона не розірветься в самий невідповідний момент і її вистачить, щоб обернути форму будь-яких розмірів.

Харчова плівка теж необхідна. Їй ми обертаємо бісквіти перед тим, як прибрати в холодильник для дозрівання.

Пергаментний папір для випічки. Її теж вибирайте за щільніше і ширше.

Ще вам обов’язково знадобляться антипригарні килимки. Їх краще мати пару-трійку.

Ще новомодний девайс — силіконовий або армований килимок для тістечок макаронс. Якщо ви плануєте випікати цей заморський десерт, то без килимка вам нікуди.

Для складання і вирівнювання тортів просто необхідний поворотний столик. Його можна придбати в найпростішому виконанні, тобто пластмасовий.

Ще для складання багатьох тортів потрібна ацетатна стрічка. Шириною стрічка повинна бути не менше 15 див. Виглядає вона ось так.

Раз мова пішла про складання тортів, потрібно сказати пару слів про спеціальний шпателі. На фото є один металевий «правильний» і другий металевий «неправильний» шпатель. Так от, правильний — це той, який має кут 90 градусів. Другий з дерев’яною ручкою практично не придатний для вирівнювання торта, ну або точніше сказати — дуже незручний.

Так що вибирайте шпатель з прямим кутом. А пластиковий ребристий купуйте за бажанням, їм можна зробити красиві смужки на торті.

Для вирівнювання торта зверху вам знадобиться спатула. А для рівного розрізання бісквіта на коржі ось такий ніж-пила.

Різні дрібниці

Ще обов’язково потрібно мати пару ручних віночків.

Силіконові лопатки з різним ребром жорсткості.

І силіконову пензлик для розподілу просочення на коржах або ще чого-небудь).

Ось такі паперові капсули потрібні для випічки капкейків. Зверніть увагу, що вони трохи відрізняються один від одного. Білі — професійні, вони мають посилений край, який не дає капсулі розкритися під час випічки.

Кольорові — прості капсули, вони без посиленого краю. Такі капсули потрібно встановлювати спеціальні силіконові або металеві форми-контейнери, про які я розповів вище.

Цей цікавий прилад називається кондитерський планж. Він потрібний для різання дірочок у від капкейків. Раджу його придбати.

Ще одні необхідні інструменти кондитера — насадки

У мене їх стільки, цілих 11 штук. Для початку обов’язково придбайте так звану закриту і відкриту зірку. Всі інші ви і самі зрозумієте потрібні вам будуть чи ні.

Це прийде з досвідом, що-небудь радити тут вам не можу.

Кондитерські мішки теж будуть необхідні. Я рекомендую придбати одноразові, середнього розміру. Вони продаються упаковками, коштують недорого. З ними зручно працювати, а після застосування не шкода викинути.

Ну, і останній необхідний помічник на вашій кухні — це вінілові рукавички одноразові. Вони знадобляться вам для роботи з маслом, шоколадом. Збережуть шкіру на ваших руках.

Інструменти кондитера, звичайно, можна розширювати до безкінечності, але це найбільш необхідні речі, які потрібно придбати в першу чергу, або по мірі їх потреби.

Де придбати інструменти кондитера? Частина з цього арсеналу можна знайти в найближчому спеціалізованому магазині для кондитерів. У вашому місті вони, звичайно ж, є. Якщо ви проживаєте в сільській місцевості, тоді скористайтесь інтернет магазинами для кондитерів. Там зазвичай доставка безкоштовна при замовленні від 1500 — 2000 руб.

Електро прилади можна придбати в будь-якому магазині побутової електротехніки.

Бажаю всім затишною, зручною кухні! Печіть задоволення