Простий рецепт ароматної торта з додавання в тісто меленого мигдалю, волоських горіхів і скибочок апельсина, які попередньо відварюємо в цукровому сиропі.
Інгредієнти
Для тіста:
-
100 гр.
— вершкове масло
-
90 гр.
— цукор
-
50 гр.
— волоський горіх (січені)
-
50 гр.
— мигдаль (подрібнений)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1,5 ст. л.
— мука
-
1,5 ст. л.
— сметана
-
1 ч. л.
— розпушувач
Для апельсинів:
-
2 шт.
— апельсин
-
75 гр.
— цукор
Рецепт приготування
Апельсини промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.
У каструлю додаємо цукор (75 гр.), вливаємо 30 мл води і нагріваємо, помішуючи.
Як тільки цукор розчиниться, додаємо підготовлені кружечки апельсинів.
Варимо апельсини на повільному вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи. Остуджуємо.
Для тіста цукор (90 гр.) добре збиваємо з розм’якшеним маслом і додаємо яйця.
Збиваємо до однорідної маси.
В заготовку додаємо подрібнені волоські горіхи, мигдаль.
Борошно.
Сметану.
Добре перемішуємо.
Форму (діаметр 17 див.) вистилаємо пекарської папером, викладаємо солодкі кружечки апельсинів і вливаємо весь сироп, який залишився після апельсинів.
Обертаємо форму фольгою, щоб сироп при випіканні не витікав.
На апельсини рівномірно розподіляємо горіхове тісто і відправляємо в розігріту духовку до 160 градусів.
Випікаємо ароматний горіховий торт 50-60 хвилин, виймаємо й даємо постояти 15 хвилин.
Щоб корж легко відійшов від стінок форми, проходимо ножем по боках і акуратно перевертаємо торт на тарілку, щоб красиві кружечки апельсинів були зверху. Остиглий горіховий торт з апельсинами посипаємо цукровою пудрою і відразу подаємо. Приємного апетиту!