Голубці — прості і смачні рецепти з пекінської капусти

3. Голубці з пекінською капустою в мультиварці

Якщо у вас є мультиварка, то спробуйте приготувати голубці у ній. Це дуже просто. А виходить надзвичайно смачно.

Інгредієнти:

  • Грам 700 капусти пекінської;
  • 100 грам ріпчастої цибулі;
  • 60 грам рису довгозерного;
  • Сіль і перчик мелений на смак;
  • 400 грам готового фаршу;
  • 100 грам сметани;
  • Столова ложка томатної пасти.

Приготування:

1.Рис добре промити. Після чого помістити його в миску і залити окропом. Залишити на час приготування інших продуктів.

2.У капусти відрізати підстава, приблизно на 5-7 сантиметрів, щоб максимально видалити білу щільну частину. Розібрати листочки. Де потрібно зрізати щільну прожилку. Робіть це акуратно, щоб не пошкодити цілісність аркуша. Помістіть їх в миску і залийте окропом. Потрібно залишити в такому вигляді на 5 хвилин.

3.Дрібно нарізати очищену цибулька. Змішати його з фаршем і рисом. Посолити, приперчити на смак. За бажанням, можна додати інші спеції до м’яса. Все старанно перемішати. Якщо використовували сухе м’ясо, наприклад, яловичину або баранину, то маса може вийти дуже щільною. У цьому випадку можна долити трохи прохолодної води.

4.На край кожного листочка покласти по щедрою столовій ложці начинки. Згорнути рулетиком, підгинаючи бічні краї.

5.Розкласти всі голубці в чашу мультиварки. За що я люблю цю техніку, так це ще й за те, що голубці можна готувати відразу все, викладаючи у кілька шарів.

6.У склянці води розмішати томатну пасту – повну столову ложку. Додати сметану і сіль. Розмішати все до однорідності. Залити в каструлю, рівномірно розподіляючи соус. На режимі «Гасіння» потрібно готувати страву 1 годину.