4. Голубці з м’ясом і картоплею
Щоб зробити обід більш ситним і різноманітним, я пропоную додати в блюдо з голубців і картоплю. Спробуйте – вам сподобається!
Інгредієнти:
- 650 грам м’ясного фаршу;
- 50 мілілітрів масла пісного;
- Пару міцних цибулин;
- 100 грам рису;
- Один качан капусти пекінської;
- Одна середня морква;
- Сіль і мелений перчик;
- 3 столові ложки томатної пасти;
- 3 картоплини середнього розміру;
- Столова ложка борошна;
- Часточка часнику;
- Зелень на смак.
Приготування:
1.Цибуля почистити і нарізати тонкими чверть-кільцями. Очищену моркву натерти теркою. Часник порубати максимально дрібно.
2.Рис ретельно промиваємо. Потім його потрібно відварити 7 хвилин, не чекаючи повної готовності. Вилити на друшляк і дати стекти всій рідини.
3.М’ясний фарш перемішати з відвареної крупою. За бажанням, можна додати подрібнену цибулю. Дрібно нарізати сюди зелень. Посолити, приправити на смак і вимісити масу до однорідності.
4.У качана капусти зрізати нижню частину, видаляючи тим самим більшу частину густин. Розібрати на листочки. А все, що не згодиться для згортання, потрібно дрібно нарізати. Прибрати в сторону.
5.Листя залити окропом і залишити на 5 хвилин. Потім перекласти на тарілку і остудити.
6.Моркву, цибулю, часник і накрошенную капусту згасити до м’якості з додаванням олії. Додати сюди томатну пасту гарненько розмішати. Тепер треба вмішати в масу борошно і влити трохи води. Половину викласти на тарілку і відставити у бік.
7.З підготовлених листів акуратно зрізати всі ущільнення, не пошкодивши при цьому аркуша. Загорнути в кожен начинку з м’яса і рису, підвертаючих всі краї.
8.На овочі в сковороді, викласти картоплю. Для цього її потрібно почистити і нарізати кружечками. Зверху укласти голубці і покрити залишками овочевої маси. Посолити, приперчити на смак і долити води, щоб вона покрила всі продукти. Під кришкою тушкувати годину, після закипання.