2. Як приготувати голубці з м’ясом з пекінської капусти в духовці
Ніжні, ароматні, смачні і ситні. Відмінний варіант для вечері всієї родини.
Інгредієнти:
- 500 грам м’ясного фаршу (можна використовувати будь-яке м’ясо);
- Одна середня морква;
- 100 грамів сирого рису;
- Один солодкий перчик;
- Пару середніх цибулин;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- Кріп або інша зелень на смак;
- Їдальня ложка цукрового піску;
- Половина чайної ложки куркуми;
- Сіль на смак;
- Третина чайної ложки сушеного часнику;
- 2-3 лаврушины;
- Половина чайної ложки хмелі-сунелі;
- Мелений перчик на смак;
- 900 грам капусти пекінської;
- Трохи олії.
Приготування:
1.У фарш додати сіль на смак, мелений перчик і хмелі-сунелі. Цибулю дрібно порубати ножем або скористатися кухонним комбайном. Половину маси лука перекласти в фарш. Залишки відкласти в сторону.
2.До напів-готовності промитий рис відварити. Варити його потрібно приблизно 7 хвилин. Потім промити водою і дати їй повністю стекти. Відправити у фарш. Також додати сюди дрібно нарубану зелень. Все старанно розмішати до однорідності.
3.Капусту промити, зрізати нижню частину приблизно на 5-7 сантиметрів. Розібрати на листочки. Проварити їх в киплячій воді приблизно хвилинку. Потім дістати їх і остудити. Акуратно зрізати потовщення біля основи.
4.На кожен листочок викласти фарш, на край. Згорнути рулетиком, підвертаючих бокові сторони, щоб начинка не випадали під час гасіння. Викласти їх щільно в форму для випікання одним шаром. А що не помістилося, можна заморозити до наступного разу.
5.На розпеченому соняшниковій олії підрум’янити цибулю. Морквину натерти теркою. Перчик нарізати соломкою або кубиками. Відправити їх до цибулі. Просмажити кілька хвилин, потім додати пасту. Розмішати і додати приблизно склянку гарячої води. Після закипання додати за смаком перчик і сіль. Також всипати цукор. Додати куркуму і сушений часник. Розмішати і тушкувати 10 хвилин на середній потужності.
6.Цим соусом залити форму з голубцями. Покласти лаврушку і поглибити її в соус. Духовку загострити до 180 градусів. Випікати приблизно 40 хвилин.
Приємного апетиту!