Голубці — прості і смачні рецепти з пекінської капусти

2. Як приготувати голубці з м’ясом з пекінської капусти в духовці

Ніжні, ароматні, смачні і ситні. Відмінний варіант для вечері всієї родини.

Інгредієнти:

  • 500 грам м’ясного фаршу (можна використовувати будь-яке м’ясо);
  • Одна середня морква;
  • 100 грамів сирого рису;
  • Один солодкий перчик;
  • Пару середніх цибулин;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • Кріп або інша зелень на смак;
  • Їдальня ложка цукрового піску;
  • Половина чайної ложки куркуми;
  • Сіль на смак;
  • Третина чайної ложки сушеного часнику;
  • 2-3 лаврушины;
  • Половина чайної ложки хмелі-сунелі;
  • Мелений перчик на смак;
  • 900 грам капусти пекінської;
  • Трохи олії.

Приготування:

1.У фарш додати сіль на смак, мелений перчик і хмелі-сунелі. Цибулю дрібно порубати ножем або скористатися кухонним комбайном. Половину маси лука перекласти в фарш. Залишки відкласти в сторону.

2.До напів-готовності промитий рис відварити. Варити його потрібно приблизно 7 хвилин. Потім промити водою і дати їй повністю стекти. Відправити у фарш. Також додати сюди дрібно нарубану зелень. Все старанно розмішати до однорідності.

3.Капусту промити, зрізати нижню частину приблизно на 5-7 сантиметрів. Розібрати на листочки. Проварити їх в киплячій воді приблизно хвилинку. Потім дістати їх і остудити. Акуратно зрізати потовщення біля основи.

4.На кожен листочок викласти фарш, на край. Згорнути рулетиком, підвертаючих бокові сторони, щоб начинка не випадали під час гасіння. Викласти їх щільно в форму для випікання одним шаром. А що не помістилося, можна заморозити до наступного разу.

5.На розпеченому соняшниковій олії підрум’янити цибулю. Морквину натерти теркою. Перчик нарізати соломкою або кубиками. Відправити їх до цибулі. Просмажити кілька хвилин, потім додати пасту. Розмішати і додати приблизно склянку гарячої води. Після закипання додати за смаком перчик і сіль. Також всипати цукор. Додати куркуму і сушений часник. Розмішати і тушкувати 10 хвилин на середній потужності.

6.Цим соусом залити форму з голубцями. Покласти лаврушку і поглибити її в соус. Духовку загострити до 180 градусів. Випікати приблизно 40 хвилин.

Приємного апетиту!