Примітка:
- Особливу увагу до желатину. Сила желатину вимірюється в блумах. Роблю підказку — гранульований або порошковий желатин фірми Dr Oetker або Ewald має силу 220 блум і більше, листової відповідно 170 блум.
- Я використовувала найпоширеніший порошковий желатин фірми Dr Oetker він має силу 220 блум.
- Глазурі, приготовленої з цієї кількості інгредієнтів, вистачить на 2-3 торта.
Желатин залити холодною водою у співвідношенні 1 частину желатину до 6 частин води.
Дзеркальна глазур
Окремо в сотейник влити воду, сироп глюкози, засипати цукор. Поставити на плиту, довести до впевненого кипіння постійно помішуючи.
Шоколад і згущене молоко помістити в окрему миску.
Залити гарячим сиропом, перемішати лопаткою або пробити блендером до тих пір, поки шоколад не розтане. Потім додати набряклий желатин і знову пробити блендером на найменшій швидкості, стежити, щоб не з’являлися бульбашки.
Розділити отриману глазур на стільки частин, скільки барвників ви збираєтеся використовувати. Потім офарбити кожну порцію в потрібний вам колір. Добре перемішати, щоб глазур вийшла однорідного кольору.