Бісквіт на яйцях

Випікаємо Бісквіт на яйцях

Випікаємо в розігрітій духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів.

Цей бісквіт без соди або розпушувача тіста, тому коржі виходять досить рівні без своєрідної опуклої шапочки.

Перевіряємо на готовність дерев’яною шпажкою. Протикаємо бісквіт, якщо шпажка залишається сухою, значить готовий.

Готовий бісквіт вийняти з форми, обернути харчовою плівкою, остудити при кімнатній температурі, потім помістити в холодильник для дозрівання на 3-5 годин.

Я випікала два бісквіта в різних формах, одна 20 см, друга 16. Висотою мої бісквіти вийшли по 2,5 см кожен. Загальна вага близько 400 гр. Якщо їх спекти в одній формі 18 см, тоді можна розрізати на три коржі приблизно по 1,5 — 1,8 см, чого цілком вистачить на основу для одного торта.

Розділяти на коржі потрібно після дозрівання, в такому випадку бісквіт майже не кришиться і коржі виходять рівні, акуратні.

Бісквіт, спечений за моїм рецептом, виходить легким і повітряним, в той же час не кришиться і може послужити відмінною основою для будь-якого торта. Я випікала їх для двох Муссовых тортів. Перший муссовый я приготувала торт з полуницею.

А другий з ківі. Виглядають дуже апетитно, а на смак просто божественні, перепрошую за нескромність, але це правда!)

Рецепти цих прекрасних тортиків знаходяться в посиланні з назвою. Заходьте, готуйте — там все докладно описано.

Зараз всі секрети розкриті, дотримуйтесь моїх рекомендацій і готуйте задоволення!

Сподіваюся, мій рецепт класичного бісквіта на яйцях вам був корисний. З’явилися питання, задавайте в коментарях. Будемо обговорювати.

Смачної вам випічки і приємного апетиту!