12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Оладки на сметані

Інгредієнти:

  • Сметана 30% — 300 р.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Борошно — 150 р.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Сметану викладаємо в глибоку чашку, розбиваємо в неї яйце. До речі ви можете користуватися менш жирною сметаною. Я вважаю, що на жирній сметані оладки смачніше.

2. Все ретельно збиваємо.

3. Додаємо сіль, цукор. Все знову розмішуємо і будемо додавати борошно.

4. Додавайте борошно частинами, поступово, постійно розмішуючи. Тісто нам знадобиться густе, густіше ніж зазвичай на оладки. Оскільки після замісу дамо тісту вистоятися, десь 2-3 години. Так оладки будуть смачніше і пишніше. Після того як тісто вистоїться, будемо додавати розчин соди і щоб тісто не розбавити сильно розчином соди, ми зараз замішуємо його густе.

5. Тісто закриваємо тарілкою і відставляємо в сторону, як ми вже говорили на 2-3 години. Якщо ви поспішаєте, ну дайте постояти хоча б 30-40 хвилин.

6. Для розпушення нам знадобиться чайна ложка негашеного соди, яку ми розбавимо 15 грамами води. Вмішуємо содовий розчин у вже підійшло тісто. Якщо у вас сметана кисла, то можна обмежиться тільки содою, якщо сметана практично не кисла, то має сенс додати ще і розпушувач для тіста. Приблизно 1 ч. л.

7. У нас вийшло стандартне тісто для оладок, яке ліниво сповзають з ложки.

8. У сковороду наливаємо зовсім трохи олії, розігріваємо його не дуже сильно і починаємо смажити оладки. Оладки смажаться на несильному вогні, при помірному нагріві. Підбираєте нагрівання таким чином, щоб коли у вас нижня частина оладка зарум’яниться, верхня частина вже повністю схопилася. Тобто коли ви оладок перевернете, ось це тісто, яке було зверху, не розтеклася.

9. Викладаємо оладки на сковороду з допомогою ложки і пальця. Обсмажуємо до рум’яності.

10. Перевертаємо оладки на іншу сторону, бачите, тісто у нас не розпливлося. Оладки вийшли ровненькими, красивими. До речі, хто-то любить високі оладки, хтось менш високі. Якщо замісіть тісто більш густе, оладки будуть вище, менш густе нижче.

11. Оладки знімаємо зі сковороди, знову додаємо трохи олії і печемо наступну порцію.

Ось такі вийшли оладки. Високі, пухнасті дуже смачні.

Додавайте різні соуси, джеми, що хочете і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!