12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Відео — Звичайні оладки на молоці

7. Оладки на дріжджах

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с – 4 склянки по 250мл (640-680г)
  • Молоко – 500-600мл
  • Дріжджі свіжі 15г або сухі 7-10г
  • Сіль – 1 год.л.
  • Цукор – 1/2 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Приготування:

1. Борошно набираємо склянками і засипаємо в блендер. Стакани не утрамбовуємо, набираємо легким рухом і трошки струшуємо.

2. Відрізаємо половину пачечку дріжджів і вкладаємо до борошна. Дріжджі у нас свіжі, беремо 15 р. Дріжджі скрізь різні. Тому дивіться інструкцію на пачці, скільки вам треба покласти, на вашу кількість борошна.

3. Відправляємо в борошно дві склянки теплого молока. Жирність молока не важлива. Тепер будемо замішувати тісто до гладкості.

4. У нас вийшло густе тісто.

5. Додаємо третій стакан молока і продовжуємо вимішувати. На цьому етапі ми добиваємося потрібної нам консистенції тіста. Тісто треба місити довго і ретельно, від цього воно виходить смачніше.

6. Ми досягли потрібної нам консистенції. Не робіть тісто рідким. З рідкого у нас не вийдуть оладки такі, як ми задумали.

7. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце, наприклад в духовку, не включаючи її, на 2,5 години. Поставте поруч з тестом каструлю з окропом. По — перше, це буде створювати вологість в духовці, що дуже добре для тіста, щоб воно не заветріться, а по-друге, остигаючи буде підтримувати необхідну температуру, десь 28°-30° .

8. Минув час. Виймаємо. Дивіться, як піднялося тісто, краса.

9. Тепер треба внести здобу і повторно перемішати. Додаємо сіль, цукор, вбиваємо яйця і вливаємо ложку рослинної олії. Вимішуємо дуже ретельно. Машиною це 4-5 хвилин, руками в два рази довше.

10. Дивіться яке вийшло тісто, тягуче, пружне, як ніби всередині гумові ниточки. Знову накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Треба дати тісту піднятися вдруге, і тоді вже запікати.

11. Минуло півтори години, дивіться що вийшло, гладке, однорідне тісто. Йдемо смажити.

12. Викладаємо тісто на сковороду з допомогою ложки та лопатки. Кожен раз ложку треба вмочати в масло, щоб тісто не прилипало. З тестом зараз треба поводитися акуратно, ні в якому разі не заважати, щоб воно зберегло свій смак і аромат. Чим менше ми будемо зараз його обминати, тим смачніше будуть оладки.

13. Обсмажуємо з одного боку оладки до золотистої скоринки.

14. Перевертаємо і обсмажуємо також, з іншого боку.

15. Викладаємо на тарілку. Ну яка краса, а запах. Просто дивитися неможливо, одразу хочеться з’їсти. Йдемо за стіл.

Ну подивіться всередині. Апетит ще більше посилюється.

Пробуйте. Напишіть нам і як вам сподобалися такі оладки, а якщо не сподобалися, то чому? Свої коментарі ви можете залишити внизу. Спасибі.

Приємного апетиту!