12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Масляна — ах скільки в цьому слові музики, веселощів, радості. Нещодавно я писав вже про масляну і звичайно давав рецепти приготування млинців. Але як ви самі розумієте, одними млинцями не обійдешся. Хоча згадую дитинство, коли на масницю ми по моєму, нічого більше не їли. Забігали до кого небудь додому, хапали по млинцю і знову бігли на вулицю. Потім забігали до іншого і так цілий день.

Ну а господині пекли і пекли. І як я вже згадував, не тільки млинці. Ще на масляну дуже часто, вірніше, навіть обов’язково, печуть оладки. Дуже схожі страви і все-таки є досить великі відмінності. Сьогодні ми з вами приготуємо кілька видів оладок з різними інгредієнтами.

Як приготувати оладки. Покрокові рецепти приготування оладок з фото

Крім відмінності в інгредієнтах, зверніть увагу на відмінність в їх кількості, відмінності в густині тіста, відмінності в нагріванні сковороди. Загалом дивіться, читайте, повторюйте. Діліться з нами вашими думками в коментарях.

Меню:

  1. Оладки на кефірі
  2. Пишні оладки на кефірі
  3. Відео — Пишні оладки на кефірі
  4. Оладки на молоці
  5. Пишні оладки на молоці
  6. Відео — Звичайні оладки на молоці
  7. Оладки на дріжджах
  8. Оладки на кислому молоці
  9. Оладки на сметані
  10. Оладки на воді
  11. Оладки без яєць
  12. Відео — Оладки на кефірі. Оладки без яєць
  1. Оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір — 2 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Сода — 1/2 ч. л.
  • Цукор — 3 ч. л.
  • Борошно — додавайте потроху поки досягнете бажаної вам консистенції. Зазвичай борошна треба стільки ж грам, скільки кефіру.
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Кефір виливаємо в глибоку чашку, додаємо сіль, соду, цукор.

2. Вбиваємо яйце в кефір.

3. Ретельно перемішуємо вінчиком..

4. Всипаємо поступово, потроху борошно, постійно перемішуючи.

5. Вимішуємо до однорідності. Тісто має вийти як густа сметана. Якщо ви любите товсті оладки, додайте побільше борошна, якщо тонкі, поменше.

6. У сковороду наливаємо олію , розігріваємо. Ложкою викладаємо тісто на сковороду.

7. Смажимо на середньому вогні. Приблизно 1,5-2 хвилини з одного боку, до рум’яності.

8. Перевертаємо і смажимо з іншого боку до рум’яності.

Ось такі оладки на кефірі у нас вийшли.

Подавайте зі сметаною, з варенням, з чим хочете.

Приємного апетиту!

  1. Пишні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір — 220 мл
  • Борошно — 200 р.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 60 р.
  • Сода — 0,6 ч. л.
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Розбиваємо яйце в глибоку чашку і збиваємо його.

2. Додаємо цукор. Цукру додайте за смаком або більше, якщо ласун, або менше, якщо не любите солодке, або стандартні 60 р. Збиваємо з яйцем. Отримуємо рівну білу масу.

3. Вливаємо кефір. Все перемішуємо. Перемішувати можна ложкою, віночком, не обов’язково міксером.

4. Вкладаємо борошно, потроху, весь час помішуючи,

до тих пір, поки тісто не стане як густа сметана і навіть трохи густіше. Ви звичайно можете засипати стандартні 200 р. , а потім дивитися, додавати або не додати ще борошна. Якщо ви насыпите мало борошна, то оладки будуть погано підніматися, якщо багато, то все буде добре і вони будуть смачні, але коли охолонуть, вони стануть твердуватими. Багато залежить від виробника борошна.

5. Добре перемішавши, додаємо в тісто трохи більше половини чайної ложки соди. Не наливайте в соду, оцет, оладки взагалі не піднімуться. Тому що в тесті є кефір, який і перебродить з содою.

6. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

7. У сковороду наливаємо трохи олії і розігріваємо його.

8. Беремо тісто чайною ложкою і з допомогою іншої чайної ложки викладаємо його на сковороду. Викладаємо такою гіркою, щоб вони не були великі, але були красиві. Смажимо на повільному вогні (середній або трохи менше середнього), щоб оладки встигли просмажиться.

Ось такі оладки у нас вийшли. Ми полили їх медом.

Ви можете поливати їх чим хочете і подавати на стіл.

Приємного апетиту!

    1. Відео — Пишні оладки на кефірі

4. Оладки на молоці

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче -1,5 ст.
  • Борошно — 2 ст.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Розпушувач 1 ст. л. без гірки.
  • Олія (для смаження

Приготування:

1. Розбиваємо яйця в глибоку чашку, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо.

2. Вливаємо потихеньку молоко, десь 3/4 від приготовленого.

3. Додаємо поступово борошно, частинами, борошно вкладаємо розпушувач, столову ложку без гірки, злегка перемішуємо його з борошном , і потім весь час перемішуючи всю масу. Якщо у вас немає розпушувача, ви можете замінити його половиною чайної ложечки соди і половина чайної ложечки лимонної кислоти.

4. Тісто вийшло у нас гладке, але воно ще не готове. Виливаємо молоко, що залишилося і висипаємо борошно. Дуже ретельно все перемішуємо.

5. Отже тісто готове. По консистенції воно вийшло схоже на сметану.

6. На сковороду наливаємо олію так, щоб покрити все дно. Зараз олія загостритися і почнемо піч.

7. Тарілку, в яку будемо викладати оладки, накриваємо паперовим кухонним рушником, для того, щоб воно забрало з оладок зайвий жир.

8. Столовою ложкою викладаємо оладки в розігріте масло. Смажимо до появи золотистої скоринки, приблизно 1,5-2 хвилини. Дивіться щоб не підгоріло. Все залежить від плити, сковороди і навіть тіста.

9. Перевертаємо і смажимо оладки з другої сторони.

Яка краса вийшла.

Можете подавати на стіл. Подавайте з варенням, джемом, сметаною.

Приємного апетиту!

  1. Пишні оладки на молоці

Інгредієнти:

  • Молоко тепле — 1 ст.
  • Борошно — 1 ст.
  • Дріжджі — 1 ч. л.
  • Цукор — 2 ст. л
  • Яйце — 1 шт.
  • Рослинне масло.
  • Сіль

Приготування:

1. У глибоку чашку висипаємо дріжджі і цукор.

2. Заливаємо теплим молоком. Хочу звернути вашу увагу на «теплим молоком», а не гарячим.

3. Все розмішуємо віночком, або ложкою або виделкою, можна міксером, ваш вибір. Зараз дріжджі почнуть працювати, тому що ми з’єднали їх з цукром.

4. Починаємо вкладати борошно, поступово, частинами, весь час розмішуючи. Додаємо борошно до стану тесту як сметани. Ретельно перемішуємо. Ставимо опару у тепле місце й чекаємо, коли вона добре підніметься. це може тривати від 40 хвилин до 1,5 години. Все залежить від того, яка мука, які дріжджі і т. д.

5. Опара підійшла, вірніше тісто підійшло, додаємо яйце, щіпку солі. Деякі роблять без солі. Знову все ретельно збиваємо і знову ставимо в тепле місце на 40 хвилин.

6. Тісто, що підійшло, більше його збивати і заважати не треба. У сковороду ми налили трохи олії і розігріли його. Набираємо тісто столовою ложкою і викладаємо в гаряче масло. Щоб тісто не прилипало до ложки, кожен раз змочуйте ложку у воді.

7. Ну як смажити ви взагалі-то знаєте. Спочатку з одного боку до рум’яності, приблизно 1,5 — 2 хвилини, потім так само з іншого.

Ось такі оладки ароматні, ноздреватые у нас вийшли.

Милуйтеся, насолоджуйтесь.

Приємного апетиту!

    1. Відео — Звичайні оладки на молоці

7. Оладки на дріжджах

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне в/с – 4 склянки по 250мл (640-680г)
  • Молоко – 500-600мл
  • Дріжджі свіжі 15г або сухі 7-10г
  • Сіль – 1 год.л.
  • Цукор – 1/2 ст. л.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Приготування:

1. Борошно набираємо склянками і засипаємо в блендер. Стакани не утрамбовуємо, набираємо легким рухом і трошки струшуємо.

2. Відрізаємо половину пачечку дріжджів і вкладаємо до борошна. Дріжджі у нас свіжі, беремо 15 р. Дріжджі скрізь різні. Тому дивіться інструкцію на пачці, скільки вам треба покласти, на вашу кількість борошна.

3. Відправляємо в борошно дві склянки теплого молока. Жирність молока не важлива. Тепер будемо замішувати тісто до гладкості.

4. У нас вийшло густе тісто.

5. Додаємо третій стакан молока і продовжуємо вимішувати. На цьому етапі ми добиваємося потрібної нам консистенції тіста. Тісто треба місити довго і ретельно, від цього воно виходить смачніше.

6. Ми досягли потрібної нам консистенції. Не робіть тісто рідким. З рідкого у нас не вийдуть оладки такі, як ми задумали.

7. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце, наприклад в духовку, не включаючи її, на 2,5 години. Поставте поруч з тестом каструлю з окропом. По — перше, це буде створювати вологість в духовці, що дуже добре для тіста, щоб воно не заветріться, а по-друге, остигаючи буде підтримувати необхідну температуру, десь 28°-30° .

8. Минув час. Виймаємо. Дивіться, як піднялося тісто, краса.

9. Тепер треба внести здобу і повторно перемішати. Додаємо сіль, цукор, вбиваємо яйця і вливаємо ложку рослинної олії. Вимішуємо дуже ретельно. Машиною це 4-5 хвилин, руками в два рази довше.

10. Дивіться яке вийшло тісто, тягуче, пружне, як ніби всередині гумові ниточки. Знову накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Треба дати тісту піднятися вдруге, і тоді вже запікати.

11. Минуло півтори години, дивіться що вийшло, гладке, однорідне тісто. Йдемо смажити.

12. Викладаємо тісто на сковороду з допомогою ложки та лопатки. Кожен раз ложку треба вмочати в масло, щоб тісто не прилипало. З тестом зараз треба поводитися акуратно, ні в якому разі не заважати, щоб воно зберегло свій смак і аромат. Чим менше ми будемо зараз його обминати, тим смачніше будуть оладки.

13. Обсмажуємо з одного боку оладки до золотистої скоринки.

14. Перевертаємо і обсмажуємо також, з іншого боку.

15. Викладаємо на тарілку. Ну яка краса, а запах. Просто дивитися неможливо, одразу хочеться з’їсти. Йдемо за стіл.

Ну подивіться всередині. Апетит ще більше посилюється.

Пробуйте. Напишіть нам і як вам сподобалися такі оладки, а якщо не сподобалися, то чому? Свої коментарі ви можете залишити внизу. Спасибі.

Приємного апетиту!

  1. Оладки на кислому молоці

Інгредієнти:

  • Кисле молоко (кисляк) — 1 склянка
  • Цукор — 0.5 ч. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 1 склянка
  • Сода — щіпка
  • Масло рослинне — 20-30 р.

Приготування:

1. У чашку розбиваємо яйце і збиваємо його. Додаємо солі, додаємо цукор і знову все добре розмішуємо. Додаємо кисляк. Все знову добре перемішуємо.

2. Насипаємо борошно і додаємо дрібку соди. Соду злегка розмішуємо з борошном і перемішуємо всю масу.

3. Додаємо столову ложку рослинного масла і заважаємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Тісто відставимо убік і дамо постояти хвилин 10-15.

4. Наше тісто повністю готове. Починаємо піч.

5. Наливаємо в сковороду олію так, щоб закрилося дно сковороди. Розігріваємо олію і столовою ложкою наливаємо тісто на сковороду. Якщо ви звернули увагу, в цьому рецепті у нас тісто набагато рідший, ніж в інших.

6. Смажимо оладки 1,5-2 хвилини, до появи рум’яного кольору.

7. перевертаємо і також обсмажуємо другу сторону.

8. Якщо у вас оладки не просмажаться (проткніть зубочисткою в самому товстому місці, зубочистка повинна залишитися чистою, якщо оладки просмажаться), можете їх перевернути ще раз з двох боків і злегка, дуже швидко обсмажити. Не пережарьте. Буде несмачно.

Ну ось. Готові оладки. Покладіть сметанки і подавайте.

Приємного апетиту!

  1. Оладки на сметані

Інгредієнти:

  • Сметана 30% — 300 р.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Борошно — 150 р.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Сметану викладаємо в глибоку чашку, розбиваємо в неї яйце. До речі ви можете користуватися менш жирною сметаною. Я вважаю, що на жирній сметані оладки смачніше.

2. Все ретельно збиваємо.

3. Додаємо сіль, цукор. Все знову розмішуємо і будемо додавати борошно.

4. Додавайте борошно частинами, поступово, постійно розмішуючи. Тісто нам знадобиться густе, густіше ніж зазвичай на оладки. Оскільки після замісу дамо тісту вистоятися, десь 2-3 години. Так оладки будуть смачніше і пишніше. Після того як тісто вистоїться, будемо додавати розчин соди і щоб тісто не розбавити сильно розчином соди, ми зараз замішуємо його густе.

5. Тісто закриваємо тарілкою і відставляємо в сторону, як ми вже говорили на 2-3 години. Якщо ви поспішаєте, ну дайте постояти хоча б 30-40 хвилин.

6. Для розпушення нам знадобиться чайна ложка негашеного соди, яку ми розбавимо 15 грамами води. Вмішуємо содовий розчин у вже підійшло тісто. Якщо у вас сметана кисла, то можна обмежиться тільки содою, якщо сметана практично не кисла, то має сенс додати ще і розпушувач для тіста. Приблизно 1 ч. л.

7. У нас вийшло стандартне тісто для оладок, яке ліниво сповзають з ложки.

8. У сковороду наливаємо зовсім трохи олії, розігріваємо його не дуже сильно і починаємо смажити оладки. Оладки смажаться на несильному вогні, при помірному нагріві. Підбираєте нагрівання таким чином, щоб коли у вас нижня частина оладка зарум’яниться, верхня частина вже повністю схопилася. Тобто коли ви оладок перевернете, ось це тісто, яке було зверху, не розтеклася.

9. Викладаємо оладки на сковороду з допомогою ложки і пальця. Обсмажуємо до рум’яності.

10. Перевертаємо оладки на іншу сторону, бачите, тісто у нас не розпливлося. Оладки вийшли ровненькими, красивими. До речі, хто-то любить високі оладки, хтось менш високі. Якщо замісіть тісто більш густе, оладки будуть вище, менш густе нижче.

11. Оладки знімаємо зі сковороди, знову додаємо трохи олії і печемо наступну порцію.

Ось такі вийшли оладки. Високі, пухнасті дуже смачні.

Додавайте різні соуси, джеми, що хочете і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

  1. Оладки на воді

Інгредієнти:

  • Борошно — 1 ст.
  • Сіль — 1/3 ч. л.
  • Цукор — 1-2 ст. л.
  • Сода — щіпка
  • Вода — по консистенції

Приготування:

1. У глибоку чашку насипати борошно, додаємо сіль, цукор, соду. Вливаємо воду частинами, потроху, щоб не перелити, постійно вимішуючи тісто. Заважати треба дуже довго і добре. Розмішуємо до однорідності тесту, поки не залишиться грудочок. Тісто має бути як гарна сільська сметана.

2. Починаємо смажити. Масла в сковороді повинно бути небагато і воно повинно бути добре розпечене. Ложкою викладаємо тісто на сковорідку. Викладаємо спочатку по краях.

3. Оладки від високої температури почали підніматися (це тільки для цього рецепта), ті які сильно піднялися і трошки зарум’янилися, перевертаємо.

Ось такі оладки у нас вийшли.

Зовсім просто готувати, мінімум продуктів і смачні. Напишіть в коментарях, потрібні такі оладки?

Приємного апетиту!

  1. Оладки без яєць

Інгредієнти:

  • Кефір або кисле молоко — 0,5 л.
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Борошно — по консистенції
  • Сода — 1 год.л.

Приготування:

1. Беремо каструлю, ставимо на плиту, наливаємо кефір і добре розігріваємо його, постійно помішуючи. Можете спробувати пальцем. Кефір повинен бути гарячим.

2. Кефір перелити в іншу ємність. Всипаємо цукор. Розмішуємо, солимо.

3. Всипаємо просіяне борошно. Ви вже знаєте, що всипати потрібно невеликими порціями, постійно помішуючи. Також знаєте, що приблизно на склянку рідини треба склянку борошна.

4. Доводимо тісто до консистенції густої сметани.

5. Додаємо соду. В руку насипали для того, щоб відчути всі грудочки, якщо вони там є. Все перемішуємо.

6. На добре розігріту сковороду з олією викладаємо столовою ложкою оладки.

7. Обсмажуємо до рум’яного кольору і перевертаємо. Також обсмажуємо і другу сторону. Так печемо всі оладки.

Викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.

    1. Відео — Оладки на кефірі. Оладки без яєць

Приємного апетиту!