Рецепти дуже смачних оригінальних млинців на Масляну

На носі тиждень млинців і вже ціла купа всіляких рецептів приготування млинців. Але ж співаєш їх раз, другий і потім в звичайному вигляді вони набридають. Тому буде корисним подумати над тим, як блиночки можна ще подати на стіл, щоб вони порадували всіх їдців і гості були в захваті від нового для них варіанти застосування цієї ніжної куховаріння.

Тонке смажене тісто ідеально підходить для фарширування. Мало того, що воно здатне утримати в собі смачне наповнення, так ще і під час подальшої готування може просочитися додатково соком від начинки і придбати новий дивовижний смак або ж придбає приємне похрускування.

Як приготувати оригінальні млинці. Покрокові рецепти приготування млинчиків з родзинкою

Покопавшись у своїх нотатках, вдалося знайти кілька цікавих ідей.

Меню:

  1. 1. Салат з млинців
  2. 2. Фаршировані млинці з 3-ма начинками
  3. 2.1. Млинці, фаршировані фаршем, рисом і грибами
  4. 2.2. Млинці, фаршировані сиром та родзинками
  5. 2.3. Млинці, фаршировані печінкою смаженою
  6. 3. Млинцеві кошики
  7. 4. М’ясний пиріг, загорнутий в млинці
  8. 5. Відео — Млинцевий торт «Тірамісу»

По суті, ці готові кругляш, що нагадують сонечко, можна використовувати як в якості додаткового компонента в стравах, так і базового компонента, у який можна загорнути смачну начинку.

І мова йде не тільки про фаршированих млинцях. Адже їх можна застосувати і в салати, і в торти, і в якості «кошиків» або «мішечків» для красивої подачі, і для запікання в духовій шафі листкових пирогів і т. д.

Млинці підходять практично для всього. Головне, включити свою фантазію: придумати, в якій формі їх загорнути, що покласти в них в якості начинки, як і чим скріпити, щоб вони не розгорталися, ніж додатково присмачити, яким способом запекти і як прикрасити, щоб оригінально подати на стіл хоч будній, хоч у святковий день.

Оскільки у даній статті ми поговоримо про те, як можна ще використовувати готові млинці, то рецепти їх приготування Ви можете подивитися в попередніх статтях. Готували ми їх на різній основі: на молоці, на кефірі, на воді і кислому молоці і різні інші.

1.Салат з млинців

Якось в гостях мені дуже сподобався ніжних м’ясний салатик, у складі якого були… нарізані соломкою млинці!!! Вони надають ніжність і додаткову поживність, тому салат з ними дуже сподобається чоловікам.

Інгредієнти:

  • Готові млинці – 4 штуки
  • Варене м’ясо – 300 гр.
  • Варене куряче яйце – 2 шт.
  • Мариновані гриби – 3 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком.

Приготування:

1. Млинці складаємо у формі трубочки і нарізаємо тонкими кільцями приблизно трьохміліметрової ширини, а потім прямо поперек них проводимо гострим ножем так, щоб утворилися невеликі смужки.

2. Нарізаємо варене м’ясо тонкою соломкою.

Можна використовувати як яловичину, так і курку. Бажано, щоб м’ясо отваривалось заздалегідь в злегка підсоленій воді.

3. Подрібнюємо яйця будь-яким зручним способом. Але найкраще вони будуть виглядати, якщо їх теж нашаткувати соломкою.

4. Мариновані грибочки промиваємо в проточній воді, щоб змилися зайва солкость і слиз. Нарізаємо їх невеликими поздовжніми шматочками – в ідеалі теж соломкою.

5. Цибулю шаткуємо півкільцями, складаємо в друшляк і злегка обдаємо окропом, щоб з нього пішла гіркота, і даємо стекти воді.

6. У велику чашу відправляємо м’ясну, грибну, яєчну і цибульну нарізку. Злегка солимо, перчимо і заправляємо майонезом. Гарненько перемішуємо, щоб інгредієнти рівномірно розподілилися в загальній салатної маси.

7. Щоб млинці не розкисло в салаті від майонезу, посипаємо їх прямо зверху на перекладений на красиве блюдо салат або додаємо і перемішуємо прямо перед подачею на стіл.

Приємного апетиту!

2.Фаршировані млинці з 3-ма начинками

Нафарширувати смачні рум’яні блінкі можна практично будь-якою начинкою! Це може бути і м’ясо, порзане шматочками і приправлене ніжним соусом, і солодка начинка, і ціла суміш продуктів.

Оскільки фаршировані млинці бажано подавати в гарячому вигляді, то прикрасити і викласти їх на блюдо можна відразу після приготування. Або ж спочатку заморозити, а потім, якщо несподівано нагрянуть гості чи у вас зовсім мало часу на готування, просто дістати їх з холодильника і розігріти на гарячому розтопленому вершковому маслі на сковороді або в мікрохвильовій печі.

2.1
Млинці, фаршировані фаршем, рисом і грибами

Дуже ситна начинка для млинців виходить з обсмаженого фаршу, рису і грибів. Буквально парою-трійкою такого объеденияможно нагодувати навіть чоловіка.

Інгредієнти:

  • Млинці –15-20 шт.
  • Фарш курячий – 200 гр.
  • Рис – 1/4 склянки
  • Гриби – 200 гр.
  • Вершкове масло – 30 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком.

Приготування:

1. Промиваємо рис під проточною водою до чистої води, заливаємо водою і готуємо до повної готовності в злегка підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк, злегка промиваємо холодною водою і даємо їй стекти.

2. Гриби наріжемо невеликими кубиками. Бажано, щоб це були свіжі шампіньйони, але якщо немає можливості їх дістати, то підійдуть будь-які заморожені гриби, які треба попередньо розморозити.

3. Покрошим цибулю дрібними кубиками і отравим пассироваться на вершковому маслі до напівпрозорого стану.

4. Відправимо на сковороду до цибулі і подрібнені гриби і при частому помішуванні дамо їм випарувати зайву вологу 4 хвилини.

5. Додамо свіжий або розморожений курячий фарш, добре перемішаємо з цибульно-грибний консистенцією. Солимо і перчимо до смаку і тушкуємо отриману начинку практично до готовності близько 7 хвилин, постійно помішуючи, щоб м’ясо або гриби не прижарились.

6. Висипаємо рис у м’ясо-грибну обжарку, перемішуємо і тушкуємо пару хвилин все разом на середньому вогні, щоб рис встиг увібрати в себе сік, що залишився від фаршу і грибів.

7. Готовий млинець розправляємо на столі, кладемо на нього трохи ближче до одного краю начинку і звертаємо у зручному для вас вигляді. Можна конвертиком – так буде зручно їх потім розігрівати.

Щоб фаршировані млинці стали трохи хрустіти, можна їх злегка обсмажити на вершковому маслі.

8. Викладемо на блюдо і подамо з улюбленими соусами в окремих чашках.

Приємного апетиту!

2.2 Млинці, фаршировані сиром та родзинками

Діти дуже люблять солодкі і напівсолодкі фаршировані млинці. В якості начинки можна покласти будь густий джем, повидло або навіть шоколад, так і зробити корисну для дитячого організму суміш з сиру і родзинок.

Інгредієнти:

  • Млинці – 10-15 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Родзинки – 80 гр.
  • Сметана – 1,5 ст. л.
  • Цукор – за смаком.

Приготування:

1. Ізюм добре промиваємо і заливаємо на 25 хвилин теплою водою, щоб він трохи розм’як і став більш ніжним і зручним для пережовування. Потім знову обмиваємо його чистою водою для видалення сміття, що залишився, який сплив при замочуванні. Зливаємо всю воду і даємо йому трохи обсохнути.

2. Змішуємо сир зі сметаною і цукром, щоб вийшла однорідна маса.

Можна замість цих інгредієнтів купити вже готову сирну масу.

3. Додаємо збільшився в обсязі розм’яклий родзинки і добре перемішуємо, щоб він перерозподілився рівномірно по сирній масі.

4. На половину готового млинця викладаємо столовою ложкою сирно-изюмную начинку і складаємо спочатку протилежні краї, щоб вийшло подобу довгастої широкої смуги, а потім згортаємо його в трубочку.

5. Подавати можна з медом, сметаною або улюбленим варенням.

Приємного апетиту!

2.3 Млинці, фаршировані печінкою смаженою

Дуже смачні млинці виходять з обсмаженої печінкою. Причому її можна порізати дрібними кубиками, так і перекрутити на м’ясорубці і одержаний фарш обсмажити з цибулею. А щоб печінка не пересохла в процесі приготування, можна додати трохи сметанки або ж майонезу.

Інгредієнти:

  • Млинці – 15-20 шт.
  • Печінка – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Соняшникова олія — 3 ст. л.
  • Сметана – 1 — 2 ст. л.
  • Сіль, перець, спеції, зелень – за смаком.

Приготування:

1. Для початку печінку добре промиємо у воді, щоб змити залишки крові. Потім можна її або замочити у воді або молоці, щоб прибрала непотрібна гіркоту. Якщо робите начинку з курячої печінки, то можна цього і не робити.

2. Накрутимо на електро або на звичайній старої м’ясорубці печінковий фарш.

3. Подрібнити цибулю будь-яким зручним для Вас способом.

4. На розігріте на сковороді масло відправляємо пассироваться цибулю до напівготовності.

5. Як тільки цибуля стане напівпрозорим, додаємо до нього печінковий фарш і обсмажуємо до готовності близько 10 хвилин. Зайва волога повинна випаруватися.

6. Поклавши в обсмажений фарш сметану, добре перемішуємо печінкову масу і потомим під кришкою буквально пару хвилин, щоб сметанка встигла всмоктатися в печінку.

7. Викладаємо печінку на кожен млинець і звертаємо його.

8. Укладаємо фаршировані млинчики на змащений маслом деко. Можна зверху злегка змащувати розтопленим вершковим маслом.

9. Відправляємо фаршировані млинчики в розігріту до 180 градусів духовку на 5-8 хвилин, щоб вони стали хрусткими.

Якщо хочеться просто дуже хрустке тісто, то можна в плиті включити додатково режим конвекції або вентилятор і залишити зажариваться ще хвилин на 5.

10. Подавати зі сметаною, кетчупом, зеленню або улюбленим соусом.

Приємного апетиту!

3.Млинцеві кошики

Зараз стало модно подавати салати в тарталетках. А що, якщо їх немає під рукою, але є готові млинці, які вже «не лізуть» в звичайному вигляді навіть з варенням?

З них можна зробити не менш цікаві хрусткі кошики і подавати з будь-якою смачною начинкою або салатом.

Можна навіть зробити млинцеві кошики з курино-грибним жульєном. Про те, як приготувати жульєн на блозі є дуже докладна стаття з фото.

Інгредієнти:

  • Млинці – 10-15 шт.
  • Гриби – 200 гр.
  • Куряче філе – 200 гр.
  • Сир — 100 гр.
  • Яйце куряче -1 шт.
  • Сметана — 100 гр.
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.
  • Сіль, спеції – за смаком.

Приготування:

1. Обсмажуємо нарізане невеликими кубиками або шматочками куряче філе до готовності близько 5-7 хвилин.

2. Подрібнені кубиками або смужками гриби відправляємо на сковороду до курочці. При постійному помішуванні даємо зайвої рідини випаруватися з грибів близько 8-10 хвилин.

3. Сир ділимо на 2 частини, потім першу частину подрібнюємо за допомогою середньої терки, а другу на дрібної, щоб вийшла повітряна стружка.

4. Першу частину сиру змішуємо зі сметаною.

5. Сирно-сметанний соус відправляємо в курино-грибну суміш, перемішуємо, додаємо сіль і мелений перчик по своєму смаку і при постійному перемішуванні протягом 5 хвилин даємо загуснути.

6. Яйце трохи присаливаем і збиваємо до густої піни.

7. Млинці з одного боку злегка промазуємо вершковим маслом, якщо не робили цього при їх випіканні, потім другу сторону змащуємо збитим яйцем.

8. Викладаємо млинці в залізні формочки для кексів або ж накидаємо на товстостінні стакани так, щоб сторона, змащена яйцем, залишалася з зовнішньої сторони. Відправляємо млинці подсушиваться в розігріту до 180 градусів розігрітий духову шафу на 5 хвилин, щоб млинці придбали стійку форму хрусткою «кошики».

Зайві краю можна підрізати, щоб вийшли за формою тарталеток, а можна і залишити їх стирчать.

9. Даємо кошиках трохи охолонути, знімаємо зі склянок або виймаємо з формочок і столовою ложкою наповнюємо жульєном.

Якщо є побоювання, що жельен недостатньо густий і може розбити млинцеві кошички, їх можна вставити у спеціальні паперові «тарілочки» як для мафінів або ж в силіконові формочки.

10. Посипаємо зверху хорошим шаром дрібної сирної стружки і відправляємо на 3-5 хвилин у духовку, щоб сир розплавився.

11. Подаємо до столу, прикрасивши зеленню або нарізаними овочами.

Приємного апетиту!

4.М’ясний пиріг, загорнутий в млинці

Дуже вже люблять пироги, запечені в духовці. Можна замість дріжджового тіста використовувати готові млинці! Так вийде незвичайний листковий пиріг, який сподобається і дорослим і дітям.

Інгредієнти:

  • Млинці – 20 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • М’ясо – 350 гр.
  • Сметана – 3 ст. л. + 1 ст. л. для змащування
  • Яйце – 1 шт.
  • Тертий сир – 1 ст. л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 4 ст. л. + 1 ст. л. для змащування

Приготування:

1. М’ясо нарізаємо тонкою соломкою. Для цього бажано, щоб воно було злегка відталим — так буде зручніше стругати.

2. Картопля нашинкуем тонкою соломкою або ж натремо на крупній корейської тертці, щоб вийшли поздовжні бруски буквально підлозі-сантиметрової товщини.

3. Відправляємо м’ясну соломку на розігріту сковороду з соняшниковою олією (2 ст. л. масла) і обсмажуємо до готовності. Знімаємо мяско на тарілку, щоб скло зайве масло.

4. Подрібнюємо цибулю будь-яким зручним способом.

5. У сковороду додаємо олію (ще 2 ст. л.) і закидаємо в нього смажитися цибулю і картопляну соломку. Вона приготується дуже швидко, хвилини за 3 – головне, її не пересмажити і не засушити!

6. У великій мисці з’єднуємо м’ясну і картопляну соломки, присмачую сметаною, злегка присаливаем, перчимо й перемішуємо, щоб соломинки не перетворилися на кашу.

7. У велику чавунну сковороду або форму для запікання викладаємо шаром млинці так, щоб вони повністю покривали дно і звисали з країв.

8. Рівномірним шаром викладаємо частину начинки, щоб вийшов приблизно півтора сантиметровий шар.

9. Зверху викладаємо млинці, щоб начинка була повністю під ними прихована.

10. Знову викладаємо шар начинки і вкриваємо млинцями. Так повторювати чергування шарів до тих пір, поки не закінчиться начинка.

11. Звисають по краях млинці, загорнути в центр отриманого пирога і зверху вкрити останніми млинцями.

12. Щоб верхній млинцевий шар не підгорів при запіканні, змішуємо сметану з сиром і яйцем і гарненько збиваємо до густої консистенції. Отриману масу розмазуємо рівним шаром по верху пирога і відправляємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Бажано, щоб навколо пирога, хоча б на пару сантиметрів вище, залишалися бортики форми або сковороди, щоб сирно-сметанна шапочка не розтеклася по всій духовці, а залишилася поверх пирога і частково просочила пиріг.

13. Подавати до столу в гарячому вигляді, переклавши на велике блюдо або нарізавши на порційні шматки.

Приємного апетиту!

5.Відео — Млинцевий торт «Тірамісу»

Яка ж Масляна або будь-яке інше свято без торта? Солодке завершення будь-якого банкету можна зробити також з млинчиків. Крем для промазування млинцевих шарів підійде будь — який-від вареного згущеного молока до найскладніших заварних професійних кремоподібних мусів.

Пропоную Вам спробувати приготувати тортик, що нагадує за смаком «Тірамісу». Робити його зовсім не складно — переконайтеся в цьому самі, подивившись відеорецепт:

Тепер Ви готові дивувати гостей і своїх домашніх гарної і, головне, смачною подачею звичайних млинців у незвичному для них вигляді.

Нехай ця Масляна стане самим незабутнім сімейним святом! Нехай сонячні млинці радують душі, і насичують тіла!

Приємного апетиту і млинцевого настрою!