12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Оладки без яєць

Інгредієнти:

  • Кефір або кисле молоко — 0,5 л.
  • Сіль — щіпка
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Борошно — по консистенції
  • Сода — 1 год.л.

Приготування:

1. Беремо каструлю, ставимо на плиту, наливаємо кефір і добре розігріваємо його, постійно помішуючи. Можете спробувати пальцем. Кефір повинен бути гарячим.

2. Кефір перелити в іншу ємність. Всипаємо цукор. Розмішуємо, солимо.

3. Всипаємо просіяне борошно. Ви вже знаєте, що всипати потрібно невеликими порціями, постійно помішуючи. Також знаєте, що приблизно на склянку рідини треба склянку борошна.

4. Доводимо тісто до консистенції густої сметани.

5. Додаємо соду. В руку насипали для того, щоб відчути всі грудочки, якщо вони там є. Все перемішуємо.

6. На добре розігріту сковороду з олією викладаємо столовою ложкою оладки.

7. Обсмажуємо до рум’яного кольору і перевертаємо. Також обсмажуємо і другу сторону. Так печемо всі оладки.

Викладаємо на тарілку і подаємо на стіл.