12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Пишні оладки на кефірі

Інгредієнти:

  • Кефір — 220 мл
  • Борошно — 200 р.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 60 р.
  • Сода — 0,6 ч. л.
  • Рослинна олія

Приготування:

1. Розбиваємо яйце в глибоку чашку і збиваємо його.

2. Додаємо цукор. Цукру додайте за смаком або більше, якщо ласун, або менше, якщо не любите солодке, або стандартні 60 р. Збиваємо з яйцем. Отримуємо рівну білу масу.

3. Вливаємо кефір. Все перемішуємо. Перемішувати можна ложкою, віночком, не обов’язково міксером.

4. Вкладаємо борошно, потроху, весь час помішуючи,

до тих пір, поки тісто не стане як густа сметана і навіть трохи густіше. Ви звичайно можете засипати стандартні 200 р. , а потім дивитися, додавати або не додати ще борошна. Якщо ви насыпите мало борошна, то оладки будуть погано підніматися, якщо багато, то все буде добре і вони будуть смачні, але коли охолонуть, вони стануть твердуватими. Багато залежить від виробника борошна.

5. Добре перемішавши, додаємо в тісто трохи більше половини чайної ложки соди. Не наливайте в соду, оцет, оладки взагалі не піднімуться. Тому що в тесті є кефір, який і перебродить з содою.

6. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

7. У сковороду наливаємо трохи олії і розігріваємо його.

8. Беремо тісто чайною ложкою і з допомогою іншої чайної ложки викладаємо його на сковороду. Викладаємо такою гіркою, щоб вони не були великі, але були красиві. Смажимо на повільному вогні (середній або трохи менше середнього), щоб оладки встигли просмажиться.

Ось такі оладки у нас вийшли. Ми полили їх медом.

Ви можете поливати їх чим хочете і подавати на стіл.

Приємного апетиту!