12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Оладки на кислому молоці

Інгредієнти:

  • Кисле молоко (кисляк) — 1 склянка
  • Цукор — 0.5 ч. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 1 склянка
  • Сода — щіпка
  • Масло рослинне — 20-30 р.

Приготування:

1. У чашку розбиваємо яйце і збиваємо його. Додаємо солі, додаємо цукор і знову все добре розмішуємо. Додаємо кисляк. Все знову добре перемішуємо.

2. Насипаємо борошно і додаємо дрібку соди. Соду злегка розмішуємо з борошном і перемішуємо всю масу.

3. Додаємо столову ложку рослинного масла і заважаємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Тісто відставимо убік і дамо постояти хвилин 10-15.

4. Наше тісто повністю готове. Починаємо піч.

5. Наливаємо в сковороду олію так, щоб закрилося дно сковороди. Розігріваємо олію і столовою ложкою наливаємо тісто на сковороду. Якщо ви звернули увагу, в цьому рецепті у нас тісто набагато рідший, ніж в інших.

6. Смажимо оладки 1,5-2 хвилини, до появи рум’яного кольору.

7. перевертаємо і також обсмажуємо другу сторону.

8. Якщо у вас оладки не просмажаться (проткніть зубочисткою в самому товстому місці, зубочистка повинна залишитися чистою, якщо оладки просмажаться), можете їх перевернути ще раз з двох боків і злегка, дуже швидко обсмажити. Не пережарьте. Буде несмачно.

Ну ось. Готові оладки. Покладіть сметанки і подавайте.

Приємного апетиту!