Оладки на кислому молоці
Інгредієнти:
- Кисле молоко (кисляк) — 1 склянка
- Цукор — 0.5 ч. л.
- Сіль — 0.5 ч. л.
- Яйце — 1 шт.
- Борошно — 1 склянка
- Сода — щіпка
- Масло рослинне — 20-30 р.
Приготування:
1. У чашку розбиваємо яйце і збиваємо його. Додаємо солі, додаємо цукор і знову все добре розмішуємо. Додаємо кисляк. Все знову добре перемішуємо.
2. Насипаємо борошно і додаємо дрібку соди. Соду злегка розмішуємо з борошном і перемішуємо всю масу.
3. Додаємо столову ложку рослинного масла і заважаємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним. Тісто відставимо убік і дамо постояти хвилин 10-15.
4. Наше тісто повністю готове. Починаємо піч.
5. Наливаємо в сковороду олію так, щоб закрилося дно сковороди. Розігріваємо олію і столовою ложкою наливаємо тісто на сковороду. Якщо ви звернули увагу, в цьому рецепті у нас тісто набагато рідший, ніж в інших.
6. Смажимо оладки 1,5-2 хвилини, до появи рум’яного кольору.
7. перевертаємо і також обсмажуємо другу сторону.
8. Якщо у вас оладки не просмажаться (проткніть зубочисткою в самому товстому місці, зубочистка повинна залишитися чистою, якщо оладки просмажаться), можете їх перевернути ще раз з двох боків і злегка, дуже швидко обсмажити. Не пережарьте. Буде несмачно.
Ну ось. Готові оладки. Покладіть сметанки і подавайте.
Приємного апетиту!