12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Відео — Пишні оладки на кефірі

4. Оладки на молоці

Інгредієнти:

  • Молоко коров’яче -1,5 ст.
  • Борошно — 2 ст.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка.
  • Розпушувач 1 ст. л. без гірки.
  • Олія (для смаження

Приготування:

1. Розбиваємо яйця в глибоку чашку, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо.

2. Вливаємо потихеньку молоко, десь 3/4 від приготовленого.

3. Додаємо поступово борошно, частинами, борошно вкладаємо розпушувач, столову ложку без гірки, злегка перемішуємо його з борошном , і потім весь час перемішуючи всю масу. Якщо у вас немає розпушувача, ви можете замінити його половиною чайної ложечки соди і половина чайної ложечки лимонної кислоти.

4. Тісто вийшло у нас гладке, але воно ще не готове. Виливаємо молоко, що залишилося і висипаємо борошно. Дуже ретельно все перемішуємо.

5. Отже тісто готове. По консистенції воно вийшло схоже на сметану.

6. На сковороду наливаємо олію так, щоб покрити все дно. Зараз олія загостритися і почнемо піч.

7. Тарілку, в яку будемо викладати оладки, накриваємо паперовим кухонним рушником, для того, щоб воно забрало з оладок зайвий жир.

8. Столовою ложкою викладаємо оладки в розігріте масло. Смажимо до появи золотистої скоринки, приблизно 1,5-2 хвилини. Дивіться щоб не підгоріло. Все залежить від плити, сковороди і навіть тіста.

9. Перевертаємо і смажимо оладки з другої сторони.

Яка краса вийшла.

Можете подавати на стіл. Подавайте з варенням, джемом, сметаною.

Приємного апетиту!