Відео — Пишні оладки на кефірі
4. Оладки на молоці
Інгредієнти:
- Молоко коров’яче -1,5 ст.
- Борошно — 2 ст.
- Яйця — 2 шт.
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 1 щіпка.
- Розпушувач 1 ст. л. без гірки.
- Олія (для смаження
Приготування:
1. Розбиваємо яйця в глибоку чашку, додаємо сіль і цукор. Все перемішуємо.
2. Вливаємо потихеньку молоко, десь 3/4 від приготовленого.
3. Додаємо поступово борошно, частинами, борошно вкладаємо розпушувач, столову ложку без гірки, злегка перемішуємо його з борошном , і потім весь час перемішуючи всю масу. Якщо у вас немає розпушувача, ви можете замінити його половиною чайної ложечки соди і половина чайної ложечки лимонної кислоти.
4. Тісто вийшло у нас гладке, але воно ще не готове. Виливаємо молоко, що залишилося і висипаємо борошно. Дуже ретельно все перемішуємо.
5. Отже тісто готове. По консистенції воно вийшло схоже на сметану.
6. На сковороду наливаємо олію так, щоб покрити все дно. Зараз олія загостритися і почнемо піч.
7. Тарілку, в яку будемо викладати оладки, накриваємо паперовим кухонним рушником, для того, щоб воно забрало з оладок зайвий жир.
8. Столовою ложкою викладаємо оладки в розігріте масло. Смажимо до появи золотистої скоринки, приблизно 1,5-2 хвилини. Дивіться щоб не підгоріло. Все залежить від плити, сковороди і навіть тіста.
9. Перевертаємо і смажимо оладки з другої сторони.
Яка краса вийшла.
Можете подавати на стіл. Подавайте з варенням, джемом, сметаною.
Приємного апетиту!