Пишні оладки на молоці
Інгредієнти:
- Молоко тепле — 1 ст.
- Борошно — 1 ст.
- Дріжджі — 1 ч. л.
- Цукор — 2 ст. л
- Яйце — 1 шт.
- Рослинне масло.
- Сіль
Приготування:
1. У глибоку чашку висипаємо дріжджі і цукор.
2. Заливаємо теплим молоком. Хочу звернути вашу увагу на «теплим молоком», а не гарячим.
3. Все розмішуємо віночком, або ложкою або виделкою, можна міксером, ваш вибір. Зараз дріжджі почнуть працювати, тому що ми з’єднали їх з цукром.
4. Починаємо вкладати борошно, поступово, частинами, весь час розмішуючи. Додаємо борошно до стану тесту як сметани. Ретельно перемішуємо. Ставимо опару у тепле місце й чекаємо, коли вона добре підніметься. це може тривати від 40 хвилин до 1,5 години. Все залежить від того, яка мука, які дріжджі і т. д.
5. Опара підійшла, вірніше тісто підійшло, додаємо яйце, щіпку солі. Деякі роблять без солі. Знову все ретельно збиваємо і знову ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
6. Тісто, що підійшло, більше його збивати і заважати не треба. У сковороду ми налили трохи олії і розігріли його. Набираємо тісто столовою ложкою і викладаємо в гаряче масло. Щоб тісто не прилипало до ложки, кожен раз змочуйте ложку у воді.
7. Ну як смажити ви взагалі-то знаєте. Спочатку з одного боку до рум’яності, приблизно 1,5 — 2 хвилини, потім так само з іншого.
Ось такі оладки ароматні, ноздреватые у нас вийшли.
Милуйтеся, насолоджуйтесь.
Приємного апетиту!