12 рецептів пишні оладки на кефірі, на молоці, на дріжджах

Пишні оладки на молоці

Інгредієнти:

  • Молоко тепле — 1 ст.
  • Борошно — 1 ст.
  • Дріжджі — 1 ч. л.
  • Цукор — 2 ст. л
  • Яйце — 1 шт.
  • Рослинне масло.
  • Сіль

Приготування:

1. У глибоку чашку висипаємо дріжджі і цукор.

2. Заливаємо теплим молоком. Хочу звернути вашу увагу на «теплим молоком», а не гарячим.

3. Все розмішуємо віночком, або ложкою або виделкою, можна міксером, ваш вибір. Зараз дріжджі почнуть працювати, тому що ми з’єднали їх з цукром.

4. Починаємо вкладати борошно, поступово, частинами, весь час розмішуючи. Додаємо борошно до стану тесту як сметани. Ретельно перемішуємо. Ставимо опару у тепле місце й чекаємо, коли вона добре підніметься. це може тривати від 40 хвилин до 1,5 години. Все залежить від того, яка мука, які дріжджі і т. д.

5. Опара підійшла, вірніше тісто підійшло, додаємо яйце, щіпку солі. Деякі роблять без солі. Знову все ретельно збиваємо і знову ставимо в тепле місце на 40 хвилин.

6. Тісто, що підійшло, більше його збивати і заважати не треба. У сковороду ми налили трохи олії і розігріли його. Набираємо тісто столовою ложкою і викладаємо в гаряче масло. Щоб тісто не прилипало до ложки, кожен раз змочуйте ложку у воді.

7. Ну як смажити ви взагалі-то знаєте. Спочатку з одного боку до рум’яності, приблизно 1,5 — 2 хвилини, потім так само з іншого.

Ось такі оладки ароматні, ноздреватые у нас вийшли.

Милуйтеся, насолоджуйтесь.

Приємного апетиту!