Дуже смачний, ніжний заварний крем Дипломат або Пломбір на вершках для тортів і тістечок. Тут детальний рецепт з фото. Заходьте, готуйте!
Всім привіт! Зараз я напишу рецепт ще одного дуже смачного заварного крему для різних тортів і тістечок. Називається він Заварний крем Дипломат або по іншому крем, Пломбір на вершках. Чому Пломбір — тому що готовий крем насправді має смак і запах морозива Пломбір. І, скажу вам по секрету, якщо крем заморозити, то вийде ніжна ароматна домашнє морозиво.
Зазвичай заварний крем Дипломат використовують для прошарку в багатошарових тортах, наприклад в торт Наполеон. Тому я в цьому рецепті розповім вам таку кількість інгредієнтів, щоб крему, приготованого з них, вистачило на 12-15 коржів. Але, якщо для вас це занадто багато, тоді приготуйте крем з половини або 1/3 частини всіх продуктів.
Рецепт торта Наполеон є посилання з назвою, заходьте, готуйте. А в кінці цієї статті я розміщу фото торта в розрізі, можна подивитися.
Для того щоб приготувати крем Дипломат спочатку потрібно зробити Класичний заварний крем за рецептом, який ховається в посиланні з назвою. Потім окремо збити жирні вершки. Як це зробити дуже докладно написано в рецепті Крему зі збитих вершків і цукру. А потім об’єднати ці два крему в один і вийде заварний крем Дипломат або Пломбір на вершках.
Так як рецепт заварного крему і кремом зі збитих вершків у мене на блозі вже є, я не буду описувати їх приготування в цій статті. Тут я детально опишу як з двох різних кремів зробити крем Дипломат. Ви переходьте за посиланнями, готуйте, а потім повертайтеся сюди для продовження.
Також, для зручності, я пропишу в списку інгредієнтів кількість продуктів для них.
Отже, як приготувати найсмачніший заварний крем Дипломат (Пломбір на вершках) в домашніх умовах — простий рецепт покроково з фото.
Для заварного крему:
- молоко — 1 літр
- масло вершкове — 120 г
- яйця — 4 шт.
- цукор — 270 гр
- кукурудзяний крохмаль — 70 гр
- ваніль за смаком
Для крему зі збитих вершків:
- цукрова пудра — 70 г
- вершки жирністю від 33% — 250 г
Примітка:
- Нагадую, що спочатку ви готуєте заварний крем і охлаждаете його, згідно з рецептом.
- Потім готуєте крем зі збитих вершків.
- І тільки після цього поєднуєте їх, згідно з цим рецептом.
- Черговість приготування міняти не можна.
- Для приготування заварного крему всі продукти мають бути кімнатної температури.
- Для крему зі збитих вершків навпаки, добре охолодженими.
Готуємо крем Дипломат
Отже, заварний крем готовий і добре охолов в холодильнику.
Крем зі збитих вершків теж готовий.
Прийшов час об’єднати і в результаті отримати дуже ніжний, смачний, ароматний крем Дипломат.
Для цього перекладіть невелику порцію (3-4 столові ложки) заварного крему в крем зі збитих вершків. Тепер дуже обережно перемішайте силіконової лопаткою до об’єднання. Потім додайте ще порцію заварного крему і знову перемішайте. Продовжуйте діяти таким чином до останньої ложки заварного крему.
В результаті у вас вийде повітряний, посветлевший, ніжний крем, який має дуже апетитний запах морозива Пломбір.
Крем готовий і його можна відразу застосовувати за призначенням. Часу для стабілізації йому не потрібно. Зараз перекладіть його в кондитерський мішок і використовуйте для прошарку в тортах або для начинки різних тістечок. Особливо смачні з ним тістечка із заварного тіста — еклери або профітролі.
А це фото обіцяного торта Наполеон з прошарком з крему Дипломат. Коржі відмінно просочилися, але, в той же час не розмокли. В результаті торт вийшов дуже ніжний, ароматний просто смакота! Дуже рекомендую приготувати його для якого-небудь свята або домашнього чаювання.
Зберігання заварного крему Дипломат
Крем Дипломат заздалегідь готувати я не рекомендую. Тому що у нього досить короткий термін зберігання — не більше трьох діб у холодильнику в закритій тарі. Чому так мало? Тому що вершки, які входять до його складу, після розтину упаковки, зберігаються саме такий термін. Тому я раджу зберігати тільки залишки крему від якого-небудь вашого кондитерського шедевра. І буде краще, якщо ви крем заморозити.
Приємного апетиту і смачних вам десертів!