Заправка для борщу на зиму — 6 рецептів борщової заправки

2. Рецепт заправки для борщу без буряка з капустою на зиму

Пропоную вам такий рецепт заправки, без додавання буряків. Борщ з нею теж буде червоним, за рахунок томату. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • 3 кіло капусти білокачанної
  • 3 літри томатного соку
  • Горошковый перець на смак
  • Кілограм солодкого перцю
  • Петрушка і кріп-на смак

Приготування:

1. Можна використовувати свіжий томатний сік або прокрученные м’ясорубкою помідори.

2. Капусту тоненько шаткуємо й тільки потім зважуємо за рецептом.

3. Сік томатний виливаємо в каструлю. Додаємо сюди горошки перцю. Ні солі, ні цукру, ні олії тут ми використовувати не будемо. Ставимо на плиту. Після того, як маса закипить, варити її будемо на невеликій потужності 10 хвилин.

4. Тим часом нарізаємо солодкий перець, попередньо очистивши його. Різати можна соломкою або кубиками – як хочете. Дрібно кришимо промиту, обсушену зелень.

5. Всі підготовлені складові пересипаємо в киплячий томат. Відразу все може не влізти. Але капуста незабаром осяде, можна додати ще. Також, при цьому її можна утрамбувати, тоді влізе більше. Коли овочі дадуть сік, акуратно перемішати масу.

6. Як тільки салатик повноцінно закипить, варимо рівно 7 хвилин. Потім вимикаємо і розкладаємо по стерилізованим банкам. Закорковуємо кришками, попередньо прокип’яченими.

Перевертаємо на кришки, які щільно і тепло закутуємо. Залишаємо приблизно на 24 години.