5. Готуємо заправку для борщу на зиму в банку
Дуже простий рецепт борщу в банку без використання буряків. Спробуйте – не пошкодуєте!
Інгредієнти:
- 3 кіло стиглих помідор
- Пучок зеленої петрушки
- Півкіло очищеного солодкого перчика
- 2 кілограма капусти свіжої
- Пару пучків кропу
- 3 повні столові ложки солі
На виході буде приблизно 4,5 літра.
Приготування:
1. Помідори миємо, відправляємо в м’ясорубку. Масу перекручуємо відразу в каструлю для варива. Посолимо, розмішуєм, доведемо до закипання і прокип’ятимо 10 хвилин.
2. Перчик наріжемо середньої соломкою, капусту нашинкуем, не дуже довго. Зелень миємо, отряхиваем, нарізаємо дрібно.
3. Коли томат прокипел десять хвилин, перекладаємо до нього солодкий перчик і тушкуємо разом стільки ж – 10 хвилин.
4. Тепер перемішуємо тут зелень, додаємо капусту. Накриваємо кришкою і чекаємо, коли вона вляжеться.
5. Під кришкою тушкуємо, періодично перемішуючи, після закипання 5 хвилин. Капуста повинна бути лише полуготова. Тепер на мінімальному вогні, не знімаючи з плити, розкладемо по стерильним банкам. Закупорим.