Заправка для борщу на зиму — 6 рецептів борщової заправки

5. Готуємо заправку для борщу на зиму в банку

Дуже простий рецепт борщу в банку без використання буряків. Спробуйте – не пошкодуєте!

Інгредієнти:

  • 3 кіло стиглих помідор
  • Пучок зеленої петрушки
  • Півкіло очищеного солодкого перчика
  • 2 кілограма капусти свіжої
  • Пару пучків кропу
  • 3 повні столові ложки солі

На виході буде приблизно 4,5 літра.

Приготування:

1. Помідори миємо, відправляємо в м’ясорубку. Масу перекручуємо відразу в каструлю для варива. Посолимо, розмішуєм, доведемо до закипання і прокип’ятимо 10 хвилин.

2. Перчик наріжемо середньої соломкою, капусту нашинкуем, не дуже довго. Зелень миємо, отряхиваем, нарізаємо дрібно.

3. Коли томат прокипел десять хвилин, перекладаємо до нього солодкий перчик і тушкуємо разом стільки ж – 10 хвилин.

4. Тепер перемішуємо тут зелень, додаємо капусту. Накриваємо кришкою і чекаємо, коли вона вляжеться.

5. Під кришкою тушкуємо, періодично перемішуючи, після закипання 5 хвилин. Капуста повинна бути лише полуготова. Тепер на мінімальному вогні, не знімаючи з плити, розкладемо по стерильним банкам. Закупорим.