Заправка для борщу на зиму — 6 рецептів борщової заправки

4. Квасоля, солодкий перець, буряк — заправка для борщу на зиму

Пропоную варіант приготування борщової заправки з додаванням квасолі. Я взагалі дуже люблю борщ з квасолею, тому щороку намагаюся закатати кілька баночок такої заготовки.

Інгредієнти:

  • Півтора кіло буряків
  • Півкіло лука
  • 80 мл оцту
  • Півкіло очищеного солодкого перцю
  • 300 грам квасолі
  • Півкіло моркви
  • 250 мл олії
  • 100 грам цукрового піску
  • Півтора кілограма томатів
  • Столова ложка солі крупнокаменной

Приготування:

1. Квасоля, за ніч до приготування потрібно залити водою, щоб вона повністю покрила її. На наступний день її добре промити, помістити в каструлю і знову залити чистою водою, щоб вона покрила квасолю на палець.

2. Варимо її практично до готовності. Потім зливаємо всю рідину і відставляємо в сторону.

3. Тепер підготуємо овочі. Ви їх можете подрібнювати під свій смак. Тобто, як звикли різати або терти їх на борщ. Морква з буряком найчастіше натирають теркою. Але можна і ножем нарізати їх соломкою. Болгарський перчик нарізаємо соломкою, цибулю – кубиками.

4. Помідори ми будемо подрібнити м’ясорубкою.

5. Переливаємо їх у велику ємність для варіння. Наливаємо сюди ж масло. Все заважаємо, встановлюємо на вогні і чекаємо закипання. Відразу після цього додаємо сюди буряк і оцет (половину від норми). Розмішуємо. Після повторного закипання, ми проваримо на невеликому кипінні 10 хвилин. Частенько при цьому будемо перемішувати.

6. Потім сюди відправляємо цибулю, моркву, розмішуємо і тушкуємо після скипання ще десять хвилин.

7. Тепер додаємо перець, квасоля, цукровий пісок і сіль. Акуратно розмішуємо, кип’ятимо і варимо ще чверть години. За п’ять хвилин до вимикання увіллємо залишки оцту

8. Розподіляємо все по стерильним банкам. Закорковуємо, перевертаємо, вкриваємо, залишаємо на добу. Потім зберігаємо в коморі або на кухонно полиці, подалі від опалювальних приладів.